- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сервис код Саламе: Упознајте жену из Египта која руши предрасуде о мушко-женским пословима

© SputnikМаи Салама, аутомеханичар у Египту
Маи Салама, аутомеханичар у Египту - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Маи Салама је прва и једина жена аутомеханичар у Египту. Када је схватила да јој је посао менаџера превише досадан, одлучила је да се окрене ономе што је заиста занима и да, упркос свим предрасудама, отвори своју радионицу за поправку аутомобила.
„У почетку нисам хтела да отварам своју радионицу. Али нико није хтео да ме запосли као аутомеханичара – једноставно зато што сам девојка. Али пошто је све тако испало, одлучила сам да ризикујем и да отворим своју радионицу“, каже Салама.
Она се школовала за машинског инжењера. Када је послата да стажира у аутомеханичарску радионицу, схватила је да ту жели и да остане.
© SputnikЈедина жена аутомеханичар у Египту
Једина жена аутомеханичар у Египту - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Једина жена аутомеханичар у Египту

„По завршетку факултета 12 година сам радила као менаџер у међународним агенцијама за продају аутомобила и у радионицама. За мене је тај посао био превише досадан, рутински и временом сам се истрошила. Тада сам одлучила да све променим. Отворила сам фирму 'Механичар Маи' која је у почетку радила као бесплатни сервис, а временом је прерасла у праву радионицу“, објашњава она.

Иако Маи није једина жена са образовањем машинског инжењера, она је једина која је одлучила да ради као аутомеханичар у сопственој радионици.
„Ја у ствари сањам о томе да сви дипломирани инжењери могу да раде у струци, укључујући девојке. Сматрам да би они пронашли своје место и у области аутомеханике“, закључила је она.
Сат који показује 10 и 10  - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
СВЕТ
Технологија напредује, занати изумиру: Мајстор из Турске више од пола века посветио поправци сатова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала