- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Брјанској области Русије разбијена украјинска диверзантска група /видео/

© Фото : ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадник ФСБ током операције привођења чланова терористичке организације
Припадник ФСБ током операције привођења чланова терористичке организације - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Припадници руске Федералне службе безбедности (ФСБ) разбили су у Брјанској области диверзантску групу украјинских обавештајних служби која је планирала да изврши серију терористичких напада у Русији.
„ФСБ је у сарадњи са Федералном службом Националне гарде и Министарством унутрашњих послова 30. августа 2023. године на територији Русије пресекла деловање украјинске диверзантско-терористичке групе, коју су чинили припадници Служба безбедности Украјине, војници Главне обавештајне управе и Службе за специјалне операције Министарства одбране Украјине“, наводи се у саопштењу ФСБ.
Како се истиче, циљ диверзаната било је извршавање серије терористичких аката на објектима војне и енергетске инфраструктуре.
„Током оперативно-борбених мера у Навлинском округу Брјанске области ликвидирана су два припадника групе, петоро је приведено, од којих је троје рањено“, додаје се у саопштењу.
Сваки диверзант је са собом имао импресиван арсенал: митраљезе америчке производње са уређајима са пригушивачима, моћне експлозивне направе, велики број граната и патрона за оружје НАТО-а и уређаје за ноћно осматрање.
Припадник Федералне службе безбедности Русије  - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
РУСИЈА
У Калуги приведен присталица „Азова“ због припремања терористичког напада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала