- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Доктор открио стање Симанића: „Највећа брига – могућност да се сачува бубрег“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Бориша Симанић
Кошаркаш Бориша Симанић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2023
Пратите нас
Лекар српске кошаркашке репрезентације, доктор Драган Радовановић, открио је за Спорт клуб са каквим проблемом се суочио члан српског тима на Мундобаскету, крилни центар Бориша Симанић.
Симанић је завршио учешће на Мундобаскету пошто је после утакмице против Јужног Судана морао да буде подвргнут операцији бубрега.
„Бориша Симанић је на самом крају утакмице добио један заиста јак ударац лактом у пределу левог бубрега. Тај ударац је направио озбиљну повреду бубрега са крварењем у мокраћне канале и у затрбушни простор у околини бубрега. Одмах ми је било јасно после ударца и после неких симптома које је показао Бора да се ради о тешкој повреди бубрега и хитно смо га пребацили у болници. Тамо су урађене све дијагностичке процедуре да би се утврдио степен повреде и крварења. Наравно, после одређених припрема урађен је оперативни захват“, описао је др. Драган Радовановић.
Све је добро прошло…
„Највећа брига пред операцију била је да ли ће постојати могућност да се сачува бубрег и на срећу је та могућност постојала. То је оперативном процедуром и урађено. Постоперативни ток сада иде задовољавајуће. Двапут сам га посетио у болници. Контролни резлтати крви су добри, понашање дренова је добро и сви аспекти пацијента који се прате после операције су задовољавајући. Наравно, наставићемо да га пратимо. Он је у интензивној нези у болници, а ради се о најбољој болници у Манили. Ту болницу је и ФИБА и одредила за лечење свих учесника Светског првенства. Има сву потребну негу, лекове и све остало што му је потребно. Очекујемо да се Бора добро и брзо опорави“, рекао је лекар “Орлова”.
Опоравак тече добро.
„Он је млад, здрав човек, није болесник. Он је повређен, а у суштини је здрав, па очекујемо да његови механизми зарастања буду бези и ефикасни и да читав постоперативни ток прође добро“, закључио је др Драган Јовановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала