- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски дерби у незгодно време и Новакове речи које ће Ласло памтити: „Волим га, земљаци смо“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић и Ласло Ђере
Новак Ђоковић и Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић и Ласло Ђере, двојица српских тенисера, сусрећу се у трећем колу УС Опена, а њихов меч затвориће програм на стадиону „Артур Еш“. Дуел неће почети пре три сата ујутру па ће српски навијачи морати да остану будни.
Тек други пут Новак Ђоковић и Ласло Ђере играће један против другог, а власник 23 Гренд слем титуле добио је први меч.
Иако је Ђере први пут обезбедио треће коло УС Опена и игра изванредан тенис, сада ће имати изузетно тежак задатак, али како каже Новаку неће поклонити победу.
„Нема много тајни, он је најбољи свих времена, тренутно у најбољој форми од свих, што је показао у Синсинатију. Не могу да имам огромна очекивања, али даћу све од себе, трудићу се. Циљ ми је да изађем са истим ставом као у сваком другом мечу, са истим фокусом, а да не размишљам ко је с друге стране мреже. Не желим ни њему ни било коме другом да поклоним победу “, рекао је Ђере.
Новак ће бити велики фаворит, али он никако не умањује шансе Ласлу кога је после победе много хвалио.

„Волим Ђереа доста, земљаци смо, играћемо један против другог, нема тајне, желим му све најбоље осим против мене. Он је један од најтиших момака које познајем, доста се труди, доста ради, знамо кроз шта је све прошао, имао је породичних проблема, то је момак који гледа само своја посла. Не знам момка који више ради од њега. Не може ништа да се предвиди и да се гарантује како ће бити, другачије ће бити против Лација него против других, резултати који сада долазе на подлози која није била његова најбоља. Пратим све наше тенисере, играћемо Дејвис куп заједно, драго ми је што је он у доброј форми. Увек је другачији осећај када играш против сународника, али то код мене ништа не мења, у глави желим да победим“, рекао је Новак.

Српски тенисер на терен неће пре три ујутру, а победник ће чекати бољег из меча Борна Гојо – Јиржи Весели.
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
СПОРТ
Ко је крив?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала