- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Јужна Кореја: Пјонгјанг лансирао крстареће пројектиле према Жутом мору

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceСеверна Кореја испалила две стратешке крстареће ракете из подморнице уочи вежби САД и Јужне Кореје
Северна Кореја испалила две стратешке крстареће ракете из подморнице уочи вежби САД и Јужне Кореје - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Пратите нас
Северна Кореја је рано јутрос испалила неколико крстарећих пројектила према Жутом мору, саопштила је јужнокорејска војска.
Детаље лансирања анализирају јужнокорејске и америчке обавештајне службе, наводи се у саопштењу генералштаба Јужне Кореје, преноси агенција Јонхап.
То је последњи у низу ракетних тестова и војних вежби које Пјонгјанг спроводи последњих недеља, укључујући неуспело лансирање шпијунског сателита крајем прошлог месеца.
Јужна Кореја је у петак најавила санкције петорици појединаца и једној компанији из Северне Кореје који су учествовали у развоју нуклеарног и ракетног програма те земље.
Севернокорејска агенција КЦНА известила је у четвртак да је Пјонгјанг извео симулирани нуклеарни напад на циљеве широм Јужне Кореје, што је изазвало критике из Сеула.
Заједничке годишње војне вежбе Јужне Кореје и САД, познате као Штит слободе Улчи, завршене су у четвртак након 11-дневних ваздушних маневара у којима су учествовали и Б-1Б стратешки бомбардери.
Северна Кореја је протестовала због распоређивања америчких летелица са способношћу да носе нуклеарно наоружање, испаливши две балистичке ракете само неколико сати касније у знак одмазде.
Пјонгјанг већ дуже времена критикује ове вежбе, које доживљава као пробу за ратни сукоб.
Симулација севернокорејског нуклеарног напада на командне пунктове Јужне Кореје - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
СВЕТ
Северна Кореја извела симулацију нуклеарног напада на Јужну Кореју /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала