- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Колико се зарађује у Црној Гори: Објављена просечна плата

CC0 / Pixabay / Новчанице евра
Новчанице евра - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Пратите нас
Просечна бруто зарада у јулу у Црној Гори износила је 993 евра, док је просечна нето зарада без пореза и доприноса износила 797 евра, објавила је Управа за статистику Црне Горе (МОНСТАТ).
Просечна нето зарада у јулу ове године у односу на јун бележи раст од 0,3 одсто, док је просечна нето зарада у јулу ове године у односу на исти месец лане већа за 11,6 одсто.
Како се наводи у извештају МОНСТАТ-а, просечне зараде без пореза и доприноса (нето) у јулу ове године у односу на јун највише су порасле у сектору Остале услужне делатности 2,3 одсто, затим Уметничке, забавне и рекреативне делатоности 2 одсто, а најмање повећање зараде је у секторима Пољопривреда, шумарство и рибарство 0,3 одсто и Здравствена и социјална заштита такође 0,3 одсто, преноси Танјуг.
Највећи пад просечне зараде без пореза и доприноса (нето) у јулу ове године у односу на јун забележен је у Информисање и комуникације 3,1 одсто и Пословање некретнинама 0,6 одсто.
Најмањи пад зараде бележи се у секторима снабђевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација 0,1 одсто и државна управа и одбрана: обавезно социјално осигурање такође 0,1 одсто.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала