- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данил, Јаник, Саша – страшне партије и велика претња за Алкараса

© AP Photo / Eduardo Munoz AlvarezДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, пласирао се у осмину финала УС Опена победом над Аргентинцем Себастијаном Баезом резултатом 6:2, 6:2, 7:6. Претходно су победе остварили и Јаник Синер као и Александар Саша Зверев.
Док се већ увелико прича о финалу Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса, чини се да је мало запостављен освајач УС Опена из 2021. године Данил Медведев, а управо би Рус могао да поремети тај потенцијални меч јер се налази у делу жреба са Шпанцем.
Рус игра одлично на бетону који му је омиљена подлога, а последњи се у то уверио Себастијан Баез који је Данилу озбиљније запретио само у трећем сету.
Чак три брејка направио је руски тенисер у првом сету, мада је допустио један, да би у другом сету био још сигурнији. Два пута је Аргентинцу одузео сервис и истим резултатом освојио други сет, а онда је Баез пружио бољи отпор у трећем сету. Аргентинац је направио брејк, водио је 5:2, али се Медведев вратио у меч па је тако одлучивао тај-брејк.
Рус је био несигурнији и испустио је две меч лопте, али је трећу искористио и није дозволио да се меч закомпликује.
Одличан меч одиграо је Медведев и тиме је најавио да би Алкарасу заиста могао да буде озбиљна препрека на путу јер би њих двојица могли да се сретну у полуфиналу. Међутим, да би то тога дошло Шпанац мора да пређе можда и тежу замку.
Уколико савлада Матеа Арналдија, млади Карлос у четвртфиналу УС Опена играће против бољег из дуела Јаник Синер – Саша Зверев.
Италијан је савладао Стана Вавринку резултатом 6:3, 2:6, 6:4, 6:2, док је Зверев победио Григора Димитрова резултатом 6:7, 7:6, 6:1, 6:1. Тако је заказан спектакл у осмини финала, а Алкарасу неће бити лако ко год победи.
Синер га је озбиљно намучио прошле године такође у четвртфиналу УС Опена, док ове сезоне има једну победу против њега. Против Вавринке је Јаник показао свој квалитет и иако је имао чак 61 неизнуђену грешку стандардно је погађао и много винера којих је на крају меча имао 33.
После малог пада у другом сету Синер се брзо вратио у ритам и заказао меч са Немцем који је раније такође знао како да победи младог Шпанца па ће тако и он бити незгодан ривал.
Новак Ђоковић и Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
СПОРТ
Ласло је оставио без даха и Новака и Америку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала