- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Италија усмерила Србију ка другом месту – Орлове чека тежи пут

© AP Photo / /Aaron FavilaИталија Порторико
Италија Порторико - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши Италије савладали су селекцију Порторика у другом мечу друге фазе Мундобаскета резултатом 73:57 (25:15, 14:21, 12:11, 22:10).Победом су Италијани обезбедили пласман у четвртфиналу као првопласирана екипе групе И, док ће се за друго место борити репрезентације Србије и Доминиканске Републике.
Успели су Италијани да преваре све у првох два минута утакмице када је деловало да су збуњено и несигурно ушли у меч, а онда је уследила серија од великих 15:0 и двоцифрена предност.
Тројка Вотерса мало је вратила Порторико у живот, али Италија је после прве деонице могла да буду задовољнија – 25:15.
У другој четвртини Порториканци су постали конкретнији у нападу, смисленије су организовали акције и то се исплатило јер су смањили предност Италије – 39:36.
Друго полувреме деловало је да ће донети још мотивисанији Порторико који је тројком Томпсона чак и повео. Међутим, Италијани су се вратили серијом 8:0 и још једном на паузу отишли са предношћу – 51:47.
Нова серија уследила је одмах на отварању последње четвртине, а две тројке заредом Датомеа и Ричија као да су већ отписале Порториканце. Вотерс је још једном успео да двоцифрену разлику смањи на девет поена, али наде није било превише јер је времена за преокрет било све мање.
Порторико није успео да дође до новог чуда, а на том путу највише су их кочили Ричи и Тонут који су убацили по 15 поена, док је Вотерс са 13 чувао наду за изненађење.
Standings provided by Sofascore
Италија је другу фазу завршила као први тим групе И па ће тако у четвртфиналу играти против другопласиране екипе групе Ј, а која је то селекција биће познато после дуела Литваније и Сједињених Америчких Држава.
Победа Италијана уједно и значи да ће Србија уколико прође у четвртфинале играти са првопласираном екипом групе Ј.
Србија - Италија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Мундобаскет 2023
„Ко сме, тај може“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала