- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

„Ко сме, тај може“

© Фото : ФИБАСрбија - Италија
Србија - Италија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
„Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред“, гласила је парола чувеног српског војводе Живојина Мишића која деценијама служи и као парола многим јунацима, херојима, а могла би да послужи и српским кошаркашима.
Од 14 часова кошаркаши Србије одмериће снаге са репрезентацијом Доминиканске Републике у другој утакмици друге фазе Светског првенства, а победа је императив.
Уколико Орлови желе у четвртфинале, а у њихову жељу не треба сумњати, све грешке из меча са Италијом морају да буду исправљене, а квалитети подигнути на још већи ниво.
Капитен Богдан Богдановић мора да пронађе свој капитенски шут и да подигнуте главе изађе на паркет што није био случај против Италијана. Никола Јовић не сме да се уплаши свог талента, а остали морају да оставе срце као што је то била намера у претходној утакмици.
Пораз од Доминикане за Србију би значио повратак кући, било би то и сувише болно када би се узело у обзир са каквим мотивом су Орлови отишли на Мундобаскет.

Постоје и други проблеми

Пораз од Италије и пораз Доминикане од Порторика закомпликовао је ситуацију и сада Орлови морају да се надају новом чуду Порториканаца односно поразу Италије уколико хоће на прво место, наравно победа Србије је уз то императив.
Прво место у групи донео би лакшег противника у четвртфиналу, док би са другог места Србија налетела на прву екипу из групе Ј где се за лидерску позицију боре Сједињене Америчке Државе и Литванија.
Оба та тима имају скор од 4:0 па ће тако меч који се игра у 14:40 одлучити позиције.

Највећа претња

Доминиканци су показали да имају одличан тим, у првој фази остварили су три победе против Филипина, Италије и Анголе, али су доживели изненађење против Порторика које им је као и Србији закомпликовало пут ка четвртфиналу.
Док Србија има можда и најбољег младог играча на првенству Николу Јовића, маестралног Николу Милутинова, искусног Стефана Јовића и капитена Богдана који страшно може да нервира противника када му је дан, Доминикана највише рачуна посебно на једног играча.
Карл-Ентони Таунс, кошаркаш Минесоте, тренутно је четврти најефикаснији играч Мундобаскета са просеком од 24,3 поена по мечу. Испред њега су само Лука Дончић, Џордан Кларксон и Лаури Марканен.
Против Филипина Таунс је убацио чак 26 поена, чак 15 са линије пенала, па је тако питање да ли га фаулирати или пуститу да шутира, делује да се у оба случаја не може зауставити.
Најбољи играч Доминикане Италијанима је убацио 24 поена, од чега чак четири тројке, док је најбољи меч одиграо против Порторика када је убацио невероватних 39 поена, али тада је његов тим изгубио.
Таунс је подбацио само против Анголе када је постигао осам поена.

Без страха

Доминикана има мотив као и Србија, има и Таунса, али Орлови имају један другог и знају да пораз од Италије мора да буде заборављен. Само уколико не буде страха, кога као да је било у претходном мечу, Србија може у четвртфиналу.
Ко би тамо могао да је сачека је питање о којем ће се тек размишљати, ако све прође онако како Србија жели. За почетак Орлови победите!
Кошаркаши Јужног Судана и Јапана - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Мундобаскет 2023
Више од кошарке
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Мундобаскет 2023
Анализа најмлађег – „Ухватили смо лопту и нисмо знали шта ћемо са њом“
Холис Џеферсон - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Мундобаскет 2023
Свет је уживао у играма Кобијевог двојника /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала