- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спајићев покрет одговорио Мандићу: Ви сте криви што нисте у влади, а не ми

© Tanjug / MEDIABIROМилојко Спајић - лидер "Покрета Европа сад"
Милојко Спајић - лидер Покрета Европа сад - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
ПЕС је донeо одлуку да формира Владу са оним субјектима који су Спајића подржали за мандатара, саопштили су из овог покрета и казали да су, нажалост, лидери Коалиције ЗБЦГ Андрија Мандић и Милан Кнежевић изабрали опцију ДПС-а и УРА-е у саботажи Милојка Спајића да уопште и постане мандатар.
То је, како кажу, сценарио који смо већ видели и у току председничких избора, преноси РТЦГ.
"Упркос томе, ПЕС није одмах затворио врата. Међутим, након што је ДФ пет пута одбио понуду са, сада и више него очигледним циљем, и то да одложи састављање Владе и сачувају актуелну извршну власт у недоглед, Спајић није имао другог избора!", наводи се у саопштењу ПЕС-а.
Они су одговорили Андрији Мандићу који је казао да се нада да се ствари могу вратити на почетак, и да владу треба да формирају политички субјекти који су дали подршку Јакову Милатовићу у другом кругу председничких избора.
Ипак, како кажу, за разлику од Мандића који је свестан унутрашње и спољнополитичке ситуације те је био спреман за договор, Милан Кнежевић је желео да једе "хлеба и лука".
"И тако показао колико их, између осталог, занима и ресор просвете у Влади Црне Горе. За пропуштену шансу да први пут буду део Кабинета премијера и сачувају неколико стотина места по дубини, која већ имају, није одговоран ПЕС, већ неодговорно понашање лидера бившег ДФ-а", наводе у ПЕС-у.
Истичу да је Андрија Мандић био рационалнији у преговорима, свестан последица по "дубину" ДФ-а уколико не дође до договора.
"Не искључујемо сарадњу по питању деблокаде институција и именовања у правосуђу, како би се у пуној мери применила владавина права", закључено је у ПЕС-у.
Обраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
РЕГИОН
Мандић: У новој влади окупити снаге које су подржале Милатовића у другом кругу предсједничких избора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала