- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: У новој влади окупити снаге које су подржале Милатовића у другом кругу предсједничких избора

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆОбраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори
Обраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
Један од лидера коалиције „За будућност Црне Горе“ и предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић казао је да је неопходно у новој влади Црне Горе окупити оне снаге које су подржале Јакова Милатовића у другом кругу предсједничких избора.
Мандић каже да би мандатар за састав нове владе Милојко Спајић био спреман да се окрене ДПС-у уколико му буде фалило посланика за формирање Владе.
Мандић је казао да „ако мандатар не верује онима који су срушили Мила Ђукановића 30. августа и у суштини били његови политички очеви, који су га изабрали 2020. за министра, онда он верује управо Милу Ђукановићу и његовим сателитима јер на супротној страни политичког спектра не постоје неки други, осим тих“.
Он сматра да је убједљив пораз ДПС-а на парламентарним изборима само потврдио да је завршено с једним недемократским, аутократским и приватним режимом Мила Ђукановића и да Црна Гора жели напријед у будућност, у реформе за бољи живот сваког човјека, одлучну борбу против организованог криминала
„Досадашњи ток састављања владе је врло неуспјешан управо из разлога што мандатар Спајић покушава будућу владу покрпити са сарадницима ДПС и ако му буде фалило посланика, да се потпуно окрене ДПС. Он би претходно требало пажљивије и без икаквих сујета да сагледа ситуацију и схвати да има времена да се ствари врате на почетак и да кренемо у нове договоре“, казао је Мандић.
Тврди да Коалиција ЗБЦГ нема ништа са организацијом протеста против формирања владе у црногорским градовима.
„Ми не организујемо те протесте и тамо се не налазе само они који су гласали за коалицију ЗБЦГ, него, колико видим, и други који су гласали за ПЕС и странке које су подржале Јакова Милатовића на предсједничким изборима“, навео је Мандић.
Како каже, ЗБЦГ неће дозволити да се воља народа прекраја.
Мандић је оцијенио да је јасно да предсједник Црне Горе Јаков Милатовић реалније од мандатара сагледава ситуацију у којој се налази Црна Гора након избора 11. јуна и потпуно оправдано критикује начин на који се преговара о влади.
„Слажем се с његовим ставом да нестаје она енергија коју смо имали након Милатовићеве побједе на председничким изборима. Он правилно стоји на становишту да није демократски гурати од себе оне који природно припадају великој народној побједи, а који су против ДПС и његове прошлости, деспотизма и владавине једне фамилије у земљи заробљених институција, у којој најважнији људи судства, тужилаштва, АНБ и полиције раде за мафију више него за свој народ“, наглашава Мандић.
Понавља да је неопходно у влади окупити оне снаге које су подржале Јакова Милатовића у другом кругу предсједничких избора.
„И формирати власт на истим принципима како смо то урадили у готово свим општинама Црне Горе где заједнички успешно вршимо власт. Ваљда је то природније и логичније него да мандатар намеће у Владу оне који су били на страни Ђукановића на тим и свим другим изборима“, наглашава Мандић.
Мандић истиче да је логично Милатовић неће бити пресрећан што његов предсједник партије владу предаје у руке онима који су били против њега и који су и 11. јуна прижељкивали прављење владе са ДПС-ом.
„Дакле, важно је да ствари вратимо у нормалу. Ако је пак Спајић одлучио да се не одрекне сарадње с онима који су годинама пљачкали, сиромашили и дијелили Црну Гору, онда смо и ми дужни да предузмемо кораке који ће зауставити повратак Мила Ђукановића на власт“, наглашава Мандић и додаје да Спајић има времена да се врати на почетак.
„Да не срља него да се договара с онима који су побиједили режим Мила Ђукановића и његових сателита“, казао је Мандић у интервјуу за београдске медије.
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
РЕГИОН
Јаков Милатовић о Спајићевој влади: Разбија се енергија са председничких избора
Плакат Покрета Европа сад за парламентарне изборе у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2023
РЕГИОН
Прети и пуцање Европе сад – Милатовић и Спајић кренули различитим путем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала