- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Краљице, нека се историја понови

© AP Photo / Virginia MayoОдбојкашице Србије
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
Одбојкашице Србије од 20 часова играју финале Европског првенства против селекције Турске која се против Српкиња раније није прославила. Док српске одбојкашице предводи бивши турски селектор Ђовани Гвидети, селектор Туркиња јер Данијеле Сантарели који је претходно радио са Српкињама.
Од првог до последњег меча српске одбојкашице имале су конце у својим рукама. Било је и тежих дуела попут утакмице са Холанђанкама, али Српкиње су остале прибране и својом прибраношћу обезбедиле су пласман у ново финале на Европском првенству.
Противнице су играле добро само онда када је то репрезентација Србије допустила, па је тако јасно да ће и у финалу против Турске српске одбојкашице желети да оне преузму иницијативу.

„На свим позицијама имају добре играчице, то су играчице које играју у најјачим клубовима у Турској, а турска је једна од најјачих лига. Сигурно да имају квалитета, али мислим да се ми питамо у утакмици, као и свакој до сада“, рекла је Бјанка Буша.

Србија врло добро познаје наредне противнице које предводи њихов бивши селектор Данијеле Сантарели. Међутим и Српкиње можда боље него икад могу да се спреме за меч јер је селектор Ђовани Гвидети тренирао турску репрезентацију.
Српске одбојкашице четврти пут заредом играју финале Европског првенства, а шести пут у историји. Пре две године Српкиње су поражене од Италије у Београду, а пре четири године освојиле су златну медаљу победом над управо Турском и то у Анкари.
Србија се бори за четврто европско злато против екипе коју је у прошлости много пута растужила. На Европском првенству репрезентација Турске је у последњих 25 утакмица изгубила само четири пута и то сва четири од Србије!
Последњи меч Србија и Турска одиграле су током Лиге нација када су Туркиње славиле, али су српске одбојкашице претходно прошле године на Светском првенству славиле убедљиво са 3:0.
Да Србија зна како се играју финала потврдила је и Теодора Пушић.

„Ми смо играли та финала толико пута и мислим да је то нешто што је ушло у нашу рутину, тако да тачно знамо како да се понашамо пред те мечеве за најсјајније одличје“, рекла је Теодора.

Са тимом који има једну од најбољих кошаркашица на свету Тијану Бошковић и искуство које са собом носи Маја Огњеновић, нема разлога за бригу. Српкиње су фаворити и у финалу, дошло је време за репризу.
Одбојкашица Србије Милена Рашић у мечу полуфинала против Холандије на Светском првенству у Јапану. - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
СПОРТ
Милена Рашић за Спутњик: Поносна сам на девојке и „Тићу змаја“ – даће Бог да освојимо!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала