- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Москви служен помен погинулима у терористичком нападу у Беслану /видео/

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаПрипадници "Јунармије" полажу цвеће на споменик "У знак сећања на жртве трагедије у Беслану" у Москви
Припадници Јунармије полажу цвеће на споменик У знак сећања на жртве трагедије у Беслану у Москви - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
У Москви је испред зграде патријаршије одржан скуп сећања на жртве терористичког напада у Беслану.
У цркви Рођења пресвете Богородице служен је помен погинулима. Затим је на тргу испред храма почела церемонија полагања цвећа на споменик жртвама терористичког напада. Присутни су минутом ћутања одали почаст страдалима. Ка небу су традиционално испуштена 334 бела балона.
Присутни су положили цвеће на споменик „У знак сећања на жртве трагедије у Беслану“. Неки су донели дечје играчке, свеске и флаше воде. Међу присутнима су били представници власти, школарци, студенти и чланови добровољног омладинског покрета „Јунармија“.
„Деветнаест година, страшна трагедија: од одојчади до веома старих људи. Подвиг и јунаштво специјалаца који су претрпели највећи губитак у читавој историји специјалне операције. Свирепост ових нељуди, нељудско понашање, огромне жртве. И после толико година јењава физички бол, али бол душе никада неће престати“, рекао је заменик премијера и опуномоћени представник Републике Северне Осетије-Аланије при председнику Русије Игор Барсуков.
Он је позвао да се учини све како се оваква трагедија више никада не би поновила.
„Памтићемо док год смо живи“, нагласио је Барсуков.
Трећи септембар у Русији се обележава као Дан солидарности у борби против тероризма у знак сећања на трагичне догађаје у Беслану (Северна Осетија) 1-3. септембра 2004. године. Терористи су три дана држали ученике и чланове њихових породица као таоце у школској згради. Погинуле су 334 особе, укључујући 186 деце.
Интервенција руских снага у школи у Беслану - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
РУСИЈА
Борба против тероризма - задатак број један у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала