- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички медији: Ким Џонг Ун планира да посети Русију

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку
Руски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун планира да посети Русију у септембру како би се састао са председником Владимиром Путином, пише „Њујорк тајмс“, позивајући се на неименоване америчке званичнике.
„Према речима америчких званичника и званичника савезних држава, лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун планира да отпутује у Русију овог месеца како би се састао са председником Владимиром Путином“, наводи лист.
Како се наводи у чланку, посета је наводно планирана да би се разговарало о „могућности испорука Русији више наоружања“ и другој војној сарадњи.
Северна Кореја је више пута оповргавала изјаве западних медија и званичника о наводним испорукама оружја Русији. У Министарству спољних послова Северне Кореје изјавили су да Пјонгјанг никада није имао никакве уговоре о наоружању са Москвом, а сваки медијски извештај о томе је „апсурдна гласина“. Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова истакла је да је тема о наводним испорукама оружја Русији из Северне Кореје и Ирана вештачки убачена у америчке медије.
Балистичке ракете за подморнице Пукистон-1 на паради у Пјонгјангу, Северна Кореја. - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СВЕТ
Северна Кореја дематује САД: Не испоручујемо оружје Русији - „држите језик за зубима"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала