- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Уочи Источног економског форума: Русија спремна да сарађује са свима

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
Пратите нас
Руска Федерација намерава да учествује у изградњи односа у Азијско-пацифичком региону, заснованих на равноправности и поштовању, наводи се у обраћању председника Руске Федерације Владимира Путина учесницима и гостима VIII Источног економског форума који почиње 10. септембра у Владивостоку.
Како је истакао, Русија настоји да изгради конструктивне односе са иностраним партнерима и отворена је за широк дијалог о суштинским питањима.
Руски лидер је напоменуо да се форум етаблирао као ауторитативан и репрезентативан међународни догађај који отвара могућности за директну, садржајну комуникацију између привредника, политичара, јавних личности и стручњака из различитих земаља. Он је нагласио да се форум „традиционално бави најактуелнијим питањима економског, социјалног и инфраструктурног развоја руског Далеког истока, као и многим аспектима сарадње и интеграционих веза широм огромног пространства Азијско-пацифичког региона“.
Како се истиче, важно је утврдити начине за формирање нових, најефикаснијих производних и логистичких ланаца, модернизацију транспортних и енергетских система, као и обезбеђивање прехрамбене и еколошке безбедности у региону.
"Главна тема овог форума, 'На путу сарадње, мира и просперитета', одражава жељу Русије да изгради конструктивне односе са свим заинтересованим страним партнерима. Наша земља је у потпуности отворена за широк дијалог о актуелним питањима регионалног дневног реда и намерава да настави активно да учествује у напорима за изградњу система међудржавних односа у Азијско-пацифичком региону, заснованог на равноправности, узајамне користи и поштовању легитимних међудржавних интереса“, наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала