- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев: Одговорне за убиства цивила у Донбасу чека заслужена казна

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаТенкови Т-80 у зони специјалне војне операције
Тенкови Т-80 у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Специјална војна операција треба да траје док се не у потпуности не реализују њени циљеви, како би се казнили одговорни за геноцид над становницима Донбаса који је трајао осам година, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Он се осврнуо на одлуку Међународне комисије УН за истрагу прекршаја у Украјини, која није нашла довољно доказа да би се акције руских војника у земљи оквалификовале као геноцид.
„Ако чланови те комисије заиста желе да пронађу у Украјини геноцид и ратне злочине, треба да престану да се понашају као слепе кртице. Једноставно треба да погледају у правом смеру – у смеру злочиначког кијевског режима и да објективно оцене како је он немилосрдно гушио Донбас у крви осам година док Русија није покренула специјалну војну операцију“, написао је Медведев на Телеграму.
Како је додао, кијевски режим спроводи геноцид у Донбасу од 2014. године. Он је указао на податке Канцеларије врховног комесара УН за људска права према којима је током оружаног сукоба у Донбасу погинуло преко 3.000 цивила. По мишљењу Медведева, очигледна је намера кијевских ниткова да убијају становнике Донбаса.

„Морате потпуно да изгубите савест па да то не видите и да покушавате да пронађете доказе да геноцид наводно долази из Русије. У конвенцији се такође наводи да лица која почине геноцид подлежу правичној казни. Ниткови, који су криви за убиство цивила у Донбасу, чека заслужена казна за све што су урадили. Зато ће специјална војна операција треба да траје док се потпуно не реализују њени циљеви, до коначне победе над онима који су осам година свој народ злостављали и истребљивали“, поручио је Медведев.

Алексеј Резњиков - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
Специјална операција у Украјини
Трилер у Кијеву: Зашто је смењен украјински министар одбране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала