- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руски класик припао Данилу за полуфинале УС Опена – Медведев је „ноћна мора“ за Рубљова

© AP Photo / Seth WenigДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Пратите нас
Најбољи руски тенисер Данил Медведев пласирао се у полуфинале УС Опена, након што је у три сета победио сународника Андреја Рубљова 6:4, 6:3, 6:4. Трећи тенисер планете тако је стигао до шесте победе над Рубљовом, од ког никада на Гренд слему није изгубио сет, чиме је потврдио да је његова ноћна мора. Медведев чека победника дуела Алкарас - Зверев.
Руски класик у Њујорку био је изузетно узбудљив, упркос томе што је изостала резултатска драма у пет сетова и чинова, а меч је трајао два часа и 47 минута. Просто је невероватно да је Андреј Рубљов подебљао негативни рекорд на Гренд слемовима, с обзиром на то да ни из деветог покушаја није успео да се први пут домогне полуфинала.
Рубљов је, чинило се на прву лопту, боље отворио четвртфинале против фаворизованог Медведева. Освојио је уводни гем на сопствени сервис, да би већ у следећем стигао до брејка, који је експресно потврдио.
Ипак, вођство је било кратког даха јер се Андрејева игра у наставку меча распала. Допустио је Данилу да дође чак до два брејка и да после 33 минута борбе у паклу Њујорка, где је била изузетно висока температура, изгуби први сервис.
Наставак сусрета донео је прегршт узбуђења. Медведев је други сет отворио брејком, али је Рубљов уодмах узвратио ударац - 1:1.
Настављена је ревија брејкова на стадиону "Артур Еш", већ у четвртом и петом, а затим и седмом гему, после ког је Медведев водио 4:3.
Уследила је тада нова претња Рубљова који је имао три брејк лопте, али није успео да их искористи. Чинило му се да је цео свет против њега, погађао је врх мреже, све је ишло на руку Данилу, који је после потврђеног брејка, направио нови и славио је резултатом 6:3 у другом сету.
Користио је Медведев у другом и трећем сету медицински тајмаут јер је имао проблем с дисањем због високе температуре у Њујорку.
Донели су му инхалатор на клупу, да би после тога Данил без устезања приликом паузе између поена, пришао камери и поручио: "Неко ће да умре од нас двојице", алудирајући на велику влажност ваздуха и јако сунце.
У трећем сету, испоставиће се одлучујућем, поново је Рубљов задао први ударац и стигао је до брејка, повео са 2:1. Али, већ у следећем је Медведев направио рибрејк.
Затим, поново "крађа" сервиса у режији Андреја, који није дуго сачувао стечену предност. Медведев је у осмом гему стигао до изједначења. После тога успео је да освоји и наредна два гема, након што је реализовао пету брејк, уједно и меч лопту, и пласирао се у полуфинале УС Опена. Рубљов је изгубио 15 узастопних сетова од Медведева на гренд слемовима. Последњи гем био је спектакуларан, трајао је 15 минута и Медведев је искористио пету меч лопту!
У ноћи између среде и четвртка састају се Карлос Алкарас и Александар Зверев, а победник ће на руског аса и трећег тенисера планете.
Новак Ђоковић и Марко Паники - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
СПОРТ
Ђоковићев „сталожени човек из сенке“ са огромном улогом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала