- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сурова доминација Карлоса Алкараса – Саша је пао лако, али Данил чува Новаку леђа

© AP Photo / Frank Franklin IIКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, убедљивије него што се очекивало савладао је Алексндра Сашу Зверева у четртфиналу УС Опена резултатом 6:3, 6:2, 6:4. За место у финалу бориће се против Данила Медведева, руског тенисера, који је претходно елиминисао сународника Андреја Рубљова.
После спектакуларне победе над Јаником Синером у осмини финала, од Немца се очекивало да пружи далеко снажнији отпор Карлосу Алкарасу, међутим исто тако могло је да се очекује да ће Шпанац бити далеко спремнији.
Алкарас је на терену био много мање времена од Зверева и док је одмарао и спремао се за четвртфинале, његов ривал и даље се за то четвртфинале мучио на терену па је то сигурно оставило утицај.
Успевао је Саша да се држи током већег дела првог сета, чак је први стигао до брејк лопти, али није их искористио и то је Алкарас казнио у наредном гему који је наслутио вођство Шпанца.
Током другог сета Алкарас је играо све боље, сигурније и то му је донело два брејка, док немачки тенисер са друге стране није био ни близу да озиљније запрети.
Отпор који се чекао Саша је пружио током трећег сета. Имао је брејк лопту у другом гему, а онда и две у четвртом, али поново ниједну не користи. Прву брејк прилику Алкарас је у том сету имао у деветом гему и искористио је.
Шпанац је знао да пресече када је било најпотребније и још једном је тиме показао одлику великог шампиона, али тешко је рећи да ће му тако бити једноставно у полуфиналу где га чека Данил Медведев, који као и он има титулу са УС Опена.
Рус и Шпанац до сада су се састали три пута, Медведев је славио једном, а оба дуела ове године, у Индијан Велсу и на Вимблдону припала су младом Шпанацу.
У другом полуфиналу састају се српски тенисер Новак Ђоковић и сензација из Америке Бен Шелтон.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
СПОРТ
Руски класик припао Данилу за полуфинале УС Опена – Медведев је „ноћна мора“ за Рубљова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала