- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Русија севодња“ прати ситуацију са блогером и новинаром приведеним у Јерменији

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда међународне новинске агенције "Русија севодња" у Москви
Зграда међународне новинске агенције Русија севодња у Москви - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
Пратите нас
Медијска група „Русија севодња“ прати хапшење колумнисте Спутњика Јерменије Ашота Геворкјана и рачуна на објективност истраге, саопштила је прес служба медијске групе.
„Пратимо притварање колумнисте нашег Спутњика Јерменија Ашота Геворкјана. Притварање новинара, посебно у светлу првог јерменско-руског медијског форума, захтева најтежа оправдања. Рачунамо на поштовање свих процедуралних норми, објективност и непристрасност истраге“, истиче се у саопштењу.
Такође се наводи да евентуалне провокације које имају за циљ подривање пријатељства братских народа Русије и Јерменије треба одмах прекинути.
Директор руске Федералне агенције за сународнике који живе у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Россотрудничество) Евгеније Примаков изјавио је раније да је проруски блогер Микаел Бадалјан нестао у Јерменији. Јерменски Спутњик јавио је да је блогер приведен у граду Горис заједно са колумнистом агенције Ашотом Геворкјаном, као и да се налазе у Истражном комитету. Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да ово привођење представља још једну провокацију Запада уочи руско-јерменског медијског форума у ​​Јеревану.
Блогер Мика Бадалјан на митингу опозиције у Јеревану - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
СВЕТ
У Јерменији ухапшени проруски блогер и колумниста Радија Спутњик, реаговала Москва
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала