- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Европско финале Мундобаскета – познато када се Србија и Немачка боре за злато

© Фото : ФИБАСрбија и Канада
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Пред почетак Светског првенства у кошарци велике шансе за освајање шампионата давале су се Канади и Сједињеним Америчким Државама, међутим овим селекцијама на путу су се испречиле две европске и то Србија и Немачка које ће се борити за најсјајније одличје.
После изузетне утакмице српски кошаркаши пласирали су се у финале Мундобаскета победом над Канадом резултатом 95:86, а онда је славила и Немачка и то против фаворизованих Американаца резултатом 113:111.
У недељу од 14:40 српски и немачки кошаркаши састају се у финалу Светског првенства што ће бити њихов девети међусобни окршај, али тек други на Мундобаскету.
Пре почетка шампионата Американци су били први фаворити за освајање злата, а пратили су их Шпанија, Француска, Аустралија, Словенија. На шестом месту била је репрезентација Немачке, а тек на деветом Србије.
Kада је Мундобаскет почео процена ФИБА се променила, али су на првом месту и даље били Американци, затим Немци па Канађани док се Србија поправила и била шести фаворит.
Папир се још једном показао као небитно мерило када је реч о репрезентацији јер играчи у националном дресу играју срцем и са посебним жаром.
Американци и Канађани су били изузетни током целог првенства, међутим Немачка није имала ниједан пораз, док су се Орлови после пораза од Италије у другој фази вратили застрашујуће фокусирани и мотивисани.
„Шепурили“ су се и кошарши Америке и кошаркаши Канаде као да су непобедиви, а онда су наишле европске селекције које су знале да их зауставе и пошаљу их у борбу за бронзано одличје.
На папиру Америка би за Србију била тежи противник, али папир се показао као небитан на овом Светском првенству, а Немци су показали да се не боје никога, па их Орлови никако не смеју да се опусте.
Меч за треће место игра се у недељу од 10:30.
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Каријев стари рецепт – од два састојка
САД Немачка Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Немачка против Србије у финалу Мундобаскета – пала је и Америка
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Алексино животно дело: „Два дана је гледао како да украде лопту“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала