- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак „спустио слушалицу“ Шелтону – огласио се и Американац: „Може да ради шта год хоће“

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
После пласмана у финале УС Опена Новак Ђоковић прославио је имитирајући телефонску слушалицу што је био начин славља Бена Шелтона после сваке победе у Њујорку. Објаснио је српски ас да му се свидела прослава и да је из тог разлога ископирао, а млади Американац истакао је да му не замера јер победник има права да ради шта жели.
Новак Ђоковић дочекао је на туру неколико нових генерација, а Бен Шелтон је један од најмлађих тенисера и може се рећи најзанимљивијих јер је његов стил игре тешко описати. Као муња јури по терену, а лоптице распаљује без размишљања где ће отићи, тако против Новака није могао да игра.
После сваке победе на УС Опену Бен Шелтон имитирао је телефонску слушалицу, али овога пута није било прославе јер је поражен у три сета, међутим његову прославу је преузео Ђоковић.
„Свидела ми се Бенова прослава. Мислио сам да је веома оригинална, копирао сам га, украо му прославу“, рекао је Ђоковић.
Американац му чини се не замера.
„Видео сам то после меча. Не волим кад сам на друштвеним мрежама и видим људе који ми говоре како бих требало или не би требало да славим. Ако победите у мечу, заслужујете да радите шта год хоћете. Док сам одрастао, учио сам да је имитација најискренији облик ласкања“, рекао је Шелтон.
Српски тенисер савладао је Американца у три сета, али у последњем му није било лако да затвори меч јер је публика понела Шелтона који је почео да погађа сјајне углове.
„Одлично је победити у три сета. Све је ишло добро, имао сам 2-0 и 4:2. Онда су ствари почеле да се мењају. Имао је сет лопту. Сервирао сам за меч. Претрпео брејк. Изгубио сам ритам. Публика се при крају меча укључила. Није било лако затворити меч. Нисам желео да одемо у четврти сет. Знао сам да има снагу. Има невероватан сервис, динамичан је, непредвидив. Морао сам да останем ментално присутан, смирен, фокусиран на план игре и то шта треба да уради. Трудио сам се да будем чврст са основне линије, да му не буде пријатно. Задовољан сам како протиче турнир. Од првог кола Синсинатија до сада, стварно је све добро. Задовољан сам тенисом и како се осећам на терену. Предстоји крајњи изазов“, поручио је Новак.
Свако ново финале са 36 година цени више од оног које је играо када је имао 26.
„Чињеница је да са 36 година је свако финале ГС може бити последње. Вероватно да ценим овакве прилике више него пре десет година. Пре десет година сам мислио да имам још неколико испред мене. Сада не знам. Свестан сам чињенице. Покушаћу да приђем том финалу као сваком, да знам да је најтежи могући задатак, не само због самог финала, него што сам против обојице играо у финалима и изгубио. Схватам битност, свиђају ми се шансе“, рекао је Новак.
Још једном је Новак објаснио да докле год игра на овај начин не размишља о томе да напусти тенис.

„Не знам, можда звучи арогантно, али ја нисам изненађен. Знам колико тренирам да бих био у овом положају, знам да заслужујем. Увек верујем у себе и своју игру, своје умеће као тенисера да будем најбољи када је потребно. Нисам изненађен, осећам се добро, фит, спремно и јако, нећу рећи боље него икада, али прилично добро. Моменат је на мојој стари, не желим ни да размишљам о остављању тениса док год сам у топ што се тиче игре. Ако будем губио у раном делу терена, онда ћу рећи да је можда време да се повучем, али за сада не“, закључио је Новак.

Српски ас у финалу УС Опена састаје се против Данил Медведева, руског тенисера, који је претходно елиминисао Карлоса Алкараса.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
СПОРТ
Моћни Медведев срушио Алкараса – Америка ће гледати Данилов и Новаков српско-руски дерби у финалу
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
СПОРТ
Новак је у десетом финалу УС Опена: Американац запретио – али српски ас иде по нову титулу
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
СПОРТ
Страшна Сабаленка: Од ивице амбиса до финала УС Опена – филмски преокрет!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала