- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан играо кошарку под ведрим небом – а Звезда поражена на Сардинији

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
Партизан је одиграо меч под ведрим небом, на паркету, против Турк Телекома на пријатељском турниру који се игра у Бањалуци у част 50 година постојања Игокее. У несвакидашњем окружењу црно-бели су славили са 75:71. Са друге стране, кошаркаши Црвене звезде поражени су од италијанског Динамо Сасарија на припремном турниру у Сардинији - 76:71.
Турк Телеком са клупе предводи Ненад Чанак, бивши тренер и кошаркаш црно-белих.
Жељка Обрадовића може да радује игра домаћих снага у виду Данила Анђушића, Алена Смаилагића и Тристана Вукчевића који су имали запажене потезе. Али, са друге стране не може да буде задовољан последњом деоницом утакмице где је дозволио противнику да запрети преокретом.
Црно-бели су рано стигли до предности, потом се коцкали, али стигли на крају до још једне победе на припремним утакмицама.
Водио је Партизан и 18 разлике, али је допустио противнику да се врати у игру, па је Обрадовић тајм-аутима покушавао да спасе утакмицу, што је на крају и успео.
Имао је Жељко Обрадовић на располагању фактички све играче осим Алексе Аврамовића који се налази на Мундобаскету у Манили са репрезентацијом Србије, где ишчекује финале са Немачком које је на програму у недељу.
Вукчевић је убацио 15 поена, а по 13 су додали Смаилагић и Анђушић. Код Турк Телекома се најбоље показао Инох са 14.
Подсећања ради, кошаркаши Партизана су у првом мечу у петак увече победили Хапоел Јерусалим, који са клупе предводи Александар Џикић.
Поред Партизана, Хапоела и Турк Телекома, који су у истој групи, на турниру, у другој групи, учествују ЦСКА из Москве, Галатасарај, и домаћин Игокеа.
Партизан ће сутра у финалу играти против московског ЦСКА.
Сасари је славио против црвено-белих резултатом 76:71 (21:16, 16:12, 17:21, 22:22).
Треба имати у виду да се ради о припремном турниру и да резултат није у првом плану, а Звезда није имала Милоша Теодосића, Јага Матеуса, Марка Симоновића, Дејана Давидовца и Мајка Тобија.
Адам Ханга је имао 15 поена код Звезде, Немања Недовић је додао 13, а Рокас Гедраитис 12. Каспер Тријер је био најбољи код Сасарија са 19 поена.
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
СПОРТ
Партизан победио Џикићев Хапоел у Лакташима: Израелци намучили црно-беле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала