- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Легендарни ас је из првог реда гледао магију српске кошарке: „Вредности које треба ценити“

© AP Photo / Jae C. HongПау Гасол
Пау Гасол - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
Пау Гасол, Луис Скарола и Кармело Ентони, на Светском првенству у кошарци носе титулу амбасадора, а досадашња дешавања на Мундобаскету коментарисали су пред представницима медија. Прослављени Шпанац посебно је нахвалио Србију и истакао да се мало прича о селектору Светиславу Пешићу.
Из првог реда полуфиналне мечеве Светског првенства пратили су Пау Гасол, Луис Скарола и Кармело Ентони, а имали су прилику да уживају у фантастичној српској репрезентацији која је на њих оставила утисак.
Посебно се Орлова дотакао Пау Гасол који врло добро памти успехе Светислава Пешића.
„Србија је заслужила да буде у финалу и бори се за злато. Мало се прича о значају и улози тренера Светислава Пешића који је био селектор Југославије пре 21 године када су узели злато у Индијанаполису, сада је опет ту. Фантастичан тренер, био је ментор мом брату, знам га лично и дајем му велике заслуге за ово што се дешава у Србији. Водио је најбоље тимове до врха, има велику страст према кошарци“, рекао је Гасол.
Прослављени Шпанац истакао је да је Србија победила као тим иако је на првенство дошла без Николе Јокића и неколико важних играча.
„Србија игра сјајно без Јокића и још неколико битних играча. Ипак, тимска кошарка је победила причу о индивидуалцима у екипа. Видели сте како је Аргентина победила Француску 2019. године на Мундобаскету, били су бољи тим, па је и Шпанија добила Аустралију која је индивидуално била боља од нас. И тада смо гледали неочекивано финале. Лепо је видети то и сада, није све у појединачном квалитету, већ тиму. Да се сви боре за исту ствар, за лопту, комуницирају, боре за сваки посед, бране кош, то су вредности које треба ценити“, истакао је Гасол.
Српски кошаркаши у недељу од 14:40 играју финале Светског првенства против Немачке, док се за треће место односно бронзану медаљу боре селекције САД-а и Канаде.
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Мундобаскет 2023
Новакова порука за Орлове: „Да у недељу буде два од два за Србију“
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Спектакуларно славље Орлова у аутобусу – певали и Пешићу /видео/
Србија Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Селектор Канаде после пораза: Није Србија победила, већ смо ми изгубили
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала