- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

„Погледајмо само како Србија игра!“

© AP Photo / Michael ConroyСАД и Немачка Мундобаскет
САД и Немачка Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
Узбуђени кошаркаши Немачке оправдано нису скидали осмех са лица после победе против Сједињених Америчких Држава, али врло добро знају да их чека још једна тешка утакмица против Србије коју су посебно нахвалили Маодо Ло и Данијел Тајс.
Две велике победе остварили су кошаркаши Србије и Немачке и сада их очекује борба за златну медаљу у којој неће бити лако ниједном тиму.
„Осећај је сјајан, невероватан и играмо финале Светског првенства где имамо шансу да освојимо злато. Просто невероватно. Тешка је то утакмица била, САД је суперталентован тим и мислим да смо играли одличан турнир и момци су се истицали и у нападу и у одбрани и самоуверени смо пред финале јер смо победили најбољи тим на свету. Биће тешко у финалу, али морамо сутра да се спремимо“, рекао је Маодо Ло после пласмана у финале.
Ло је нахвалио Орлове и посебно истакао да Србија има селектора са импресивном каријером.
„Србија је играла сјајан турнир и имају одличан моментум јер ће то бити одлична утакмица против нас у финалу. Богдановић је фантастичан играч, али и остали су веома добри и биће то тешка утакмица за нас. Пешић? Има сјајну каријеру, легендарну каријеру и много успеха је остварио и погледајмо само како Србија игра и одлично су вођена екипа“, поручио је Ло.
Данијел Тајс такође има само речи хвале за репрезентацију Србије и најављује одличну утакмицу.

„Биће то сјајна утакмица, два најбоља тима на Светском првенству играју у финалу. Знамо се, они знају нас, ми њих. Познајем Пешића још док је радио у Немачкој. Играју снажно, слично нама, види се да влада велико заједништво код њих. Понављам, два најбоља тима су у финалу“, подвукао је Тајс.

Док су кошаркаши Немачке хвалили Србију са којом се боре за злато, занимљиву изјаву дао је Гордан Херберт, селектор те репрезентације који каже да није знао да је српска селекција победила Канаду.
„Победили су Канаду? Нисам имао појма о томе. Био сам фокусиран искључиво на нашу утакмицу. Што се Пешића тиче, он је један од највећих европских тренера свих времена“, рекао Херберт.
Тешко је поверовати да на лицу места није да сазнао првог финалисту Мундобаскета, али свакако селектор Немачке од Србије неће моћи да побегне па је зато сада потпуно неважно да ли је знао ко је победио.
САД Немачка Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Немачка против Србије у финалу Мундобаскета – пала је и Америка
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Европско финале Мундобаскета – познато када се Србија и Немачка боре за злато
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Каријев стари рецепт – од два састојка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала