- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Ватиканска банка негира оптужбе Кијева: Не примамо новац из Русије

CC0 / Pixabay / Ватикан
Ватикан - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
Пратите нас
Институт за верска питања (IOR - Istituto per le Opere Religiose – званични назив Ватиканске банке) саопштио је да „не прима и нити улаже новац из Русије“. Саопштење банке уследило је након изјаве саветника шефа кабинета председника Украјине Михаила Подољака да Ватиканска банка наводно добија инвестиције из Руске Федерације.
"IOR нити прима нити улаже руски новац. IOR категорички одбацује наводе саветника. Такве активности не само да су нетачне, већ су и немогуће због строге политике IOR-а и међународних санкција, које се тичу и на финансијски сектор", наводи се у саопштењу.
Институт за верска питања је, између осталог, навео је да „не прихвата као клијенте компаније или појединце који немају блиске односе са Светом столицом и Католичком црквом“.
„Медијске тврдње о супротном се не заснивају ни на чему и стога их треба узети као такве“, саопштила је финансијска институција.
Раније је Подољак у интервјуу за украјински "Канал 24" рекао да Кијев искључује посредовање Ватикана у решавању сукоба у земљи. Он је још једном критиковао недавни апел папе Фрање младим руским хришћанима. Италијански медији су скренули пажњу на његове изјаве о томе да Ватиканска банка, наводно, добија новац из Русије.
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Специјална операција у Украјини
Кијев стопира посредовање Ватикана у решавању сукоба због „проруског“ става папе Фрање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала