- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иванишевић открио Ђоковићев план за Игре у Лос Анђелесу и разгалио Србију

© AFP 2023 / AELTC/BOB MARTINГоран Иванишевић и Новак Ђоковић
Горан Иванишевић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Пратите нас
Хрват Горан Иванишевић који тренира Новака Ђоковића, изјавио је после освајања УС Опена, да Ноле планира да игра на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 2028. године.
Познато је да Новаку у пребогатој колекцији трофеја недостаје злато са олимпијских игара. Има бронзу, али је јасно да најбољи тенисер у историји жели да буде и први на Играма.
Према речима Иванишевића, Новак планира да после Олимпијских игара у Паризу 2024. године, игра и у Лос Анђелесу четири године касније, што су свакако вести које су разгалиле Србију.
На питање да ли Ђоковић размишља о пензији, хрватски стручњак је одговорио:
„То морате њега да питате, не мислим да ће стати. Он мисли да ће да игра Олимпијске игре у Лос Анђелесу. Не знам шта је у његовој глави, он 24 сата рамишља о томе шта би све могао да оствари“.
Фасцинантно је да је Ђоковић у 36. години играо сва четири финала Гренд слема у календарској години, а освјио је три највећа трофеја. Само му је на Вимблдону имакао трофеј, бољи од њега био је Карлос Алкарас у пет сетова.
„Остаје жал што није освојио Вимблдон, фалила су два, три поена да освоји сва четири. Али, ево га на 24 Гренд слем титуле и морамо да будемо срећни“, искрено је поручио Иванишевић.
Причајући о противнику у финалу турнира у Њујорку, Данилу Медведеву, Хрват је истакао да финале није било нимало лако, без обзира на то што је Рус пао у три сета.
„Имао је мало среће. Данил му је дао први сет, тајбрејк је био поклон. Са Медведевом увек морате да будете опрезни, било је доста релија, а онда је уследио други сет који не знам како је освојио. Не бих рекао срећан, али је играо неке невероватне поене, поготово на сет лопти. Онда је уследио тајбрејк и вратио је енергију. Тајбрејк је био круцијалан. И на Вимблдону, да га је узео, било би 3:0. Да га овде није узео и овде би могло да буде другачије. Ко зна како би се одвијале ствари и какав би био трећи сет“, рекао је Горан.
Иванишевић је за крај конференције одржане у Њујорку поручио да за Новака Ђоковића не постоје границе.
„Можда бих био изненађен да нисам поред њега. Када освојио 25. Гренд слем, питаће се а зашто не 26? Увек гледа да буде спреман, герално увек жели више и жели да све убде перфектно, због тога и бележи овакве резултати. Не шали се са бројевима, озбиљно их схвата, али му није лако да се мотивише на малим туририма. Зна да то мора да чини да би играо добро на великим, као што је био случај са Синсинатијем и на УС Опену, после меча са Алкарасом. Тако је и преболео Вимблдон. И Новак је човек од крви и меса“, закључио је његов тренер Горан Иванишевић.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
СПОРТ
Крај нестварног низа за остварење сна Белорускиње
Медведев и Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
СПОРТ
Новак је Русу пружио руку и покварио годишњицу – за крај је добио питање: „Шта још тражиш овде?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала