- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је Русу пружио руку и покварио годишњицу – за крај је добио питање: „Шта још тражиш овде?“

© AP Photo / Manu FernandezМедведев и Ђоковић
Медведев и Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Пратите нас
Најбољи руски тенисер Данил Медведев који је претрпео пораз од Новака Ђоковића у финалу УС Опена 3:6, 6:7, 3:6, упитао је у шаљивом тону Србина током свечане церемоније приликом доделе пехара када планира да успори мало и шта и даље тражи на великој сцени.
Да су Новак Ђоковић и Данил Медведев истински пријатељи упркос великом ривалству на терену, најбоље је могло да се види у трећем гему трећем сета када је Србин пришао Русу док је лежао на бетону Артур Еша после једног исцрпљујућег терена и пружио му руку да устане, након што је прешао мрежу.
Видело се то њихово искрено пријатељство и на крају фантастичног финала у Њујорку, где је Ђоковић славио победу над девет година млађим Русом.
„Пре свега желим да питам Новака шта и даље тражи овде? Треће наше финале, надам се не и последње. Човече, када планираш мало да успориш?“, питао је Медведев кроз осмех Ђоковића и успео је да насмеје публику.
Рус је затим похвалио првог тенисера планете, који се по завршетку УС Опена вратио на чело АТП листе, а све то крунисано је и рекордном и импресивном 24. Гренд слем титулом.
„Ја имам једну, а ти 24 титуле. Овде сам био и пре две године када сам те победио. Тада сам прославио годишњицу што је био поклон за супругу. Данас ништа од тога. Опет је годишњица. Рекао сам себи, хајде, покушај још једно, али није вредело“, изјавио је Данил.
Причајући о поразу у финалу од Новака Ђоковића Медведев се још једном осврнуо на тај тријумф из 2021. године, док српског аса није било прошле године због забране уласка у Сједињене Америчке Државе као невакцинисани странац од вируса корона.
„Са једне стране могу да кажем да је сјајно да добијем Мновака у финалу Гренд слем турнира. То је круна моје каријер. Да нису постојали он и Надал, играо сам пет финала и добио само једно против њих. Упознали смо се када сам био 500. на свету он је био супер према мени. Третирао ме је као нормалну особу и од тог тренутка се ништа није променило. Мислим да је то нешто сјајно у вези са овим човеком“, закључио је поражени Рус.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
СПОРТ
Сузе и загрљај: Новак прво са ћеркицом прославио рекордну титулу /фото, видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
СПОРТ
Новак: Ратови, препреке – ово нисам могао ни да сањам!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала