- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Запад на све начине покушава да уздрма ситуацију у Русији – време је за конкретне одлуке

© Sputnik / Евгения НовоженинаМосква, Кремљ
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Пратите нас
Запад не преза ни од чега у покушају да уздрма ситуацију у Русији, али њихови покушаји су узалудни, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Колективни Запад не преза ни од чега у покушају да дестабилизује ситуацију унутар земље, али ни ту нема успеха. Ниво консолидације земље око председника је висок, тако да су сви покушаји Запада узалудни“, казао је Песков.
Такође је констатовао да је атмосфера око Русије далеко од конструктивне.
„Живимо у време када смо у многим правцима окружени веома непријатељским тенденцијама. Атмосфера је далеко од конструктивне, живимо под невиђеним притиском економских санкција које сматрамо потпуно незаконитим, али се све више прилагођавамо томе“, рекао је портпарол Кремљ.
Како је додао, у сфери економије и даље се прилично добро минимизирају ризици, повезани са притиском западних земаља.

„Такође се предузимају ефикасне мере у сузбијању покушаја мешања у наше унутрашње послове: оно што смо се раније устручавали да радимо, сада коначно предузимамо без устезања. Дошло је време за конкретне одлуке – без устручавања и увијања“, објаснио је Песков.

Кијевски режим је за међународни трибунал

Зверства које је починио кијевски режим добро су позната, а она која нису ускоро ће бити откривена, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Кијевски режим је урадио такве ствари да му се 'смеши' међународни трибунал. Њихова зверства су добро позната, а она која нису ускоро ће бити разоткривена као резултат напорног рада наших истражитеља, укључујући дипломате. Како, када и шта ће се тачно догодити? О томе је рано да се говори“, казао је Песков за „Известија“.
Како је истакао, најважније је да се све документује, „остави за историју, покаже садашњим генерацијама“ како би они добро разумели с ким Русија има посла.
Јуришна група Ваздушно-десантних снага у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
СВЕТ
Запад се узалуд нада — нема „магичног оружја“ против Русије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала