- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић: Пуно повјерење Спајићу, формирање Владе је ствар Црне Горе

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈаков Милатовић
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Пратите нас
Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић казао је данас у Скопљу да је одлука о формирању нове владе “ствар Црне Горе” и додао да мандатар Милојко Спајић има његово пуно повјерење.
Истакао је да га охрабрује да додатно уради оно што је до њега као тренутно најодговорнијег у процесу формирања владе и одговори потребама Црне Горе.
Милатовић је у Скопљу, одговарајући на питање Танјуга, да ли је послије два састанка са Спајићем дошло до приближавања ставова око формирања нове владе, односно да ли он и даље остаје при ставу да коалиција За будућност Црне Горе треба да буде дио нове владе, рекао да остаје при ставу да “одлука о новој црногорској влади треба да буде донесена у Црној Гори”.

“То је ствар Црне Горе и мислим да се око тога слажемо, као и око програма који би та влада требала да испоручи, а то је додатан фокус на владавини права”, рекао је Милатовић, преноси Танјуг.

Додао је да је његово мишљење да би квалификована већина требало да подржи наредну владу уз јасна програмска опредјељења, а то је континуитет спољне политике, односно чланство у НАТО савезу и снажније залагање за убрзање европског пута.
Милатовић сматра да би из процеса формирања владе сви учесници требало да изађу као нека врста побједника и то је, каже, и био његов савјет Спајићу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала