- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Швајцарцима се опет Албанац „обија о главу“ – да ли је намерно пустио гол тзв. Косова? /видео/

© AP Photo / Petr David JosekГранит Џака
Гранит Џака - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Пратите нас
Швајцарска јавност је шокирана потезом свог репрезентативца, пореклом косовског Албанца Гранита Џаке кога оптужују да је намерно пустио играче репрезентације лажне државе Косово да постигну гол у међусобној утакмици квалификација за Европско првенство.
Није никоме промакло ни колико је Џердан Шаћири био емотиван током интонирања химне такозваног Косова, али то се заборавило након потеза Гранита Џаке са краја утакмице.
Ведат Мурићи је постигао гол за 2:2, а лако је уочљиво колико Џака није био заинтересован да га у томе спречи. Или бар да покуша.
И можда би се критике због незаинтересованости у одбрани завршиле за дан, да је само Џака стао на томе, aли је он кривицу свалио на селектора Мурата Јакина.
„Играли смо онако како смо се припремали седам дана. Не тренирамо како би требало. Није било темпа и интензитета какав је неопходан, било је као да играмо у парку или пријатељски меч. То се не ради тако“, рекао је Џака.
А добио је одговор од Јакина.
„Имали смо отворен и искрен разговор, није морао тако јавно да иступи и критикује. То сам му и пренео. Морао је да буде паметнији“, истакао је Јакин.
Џака у претходних неколико година само ниже скандале који потресају Швајцарску, све је кренуло од скандалозне прославе на утакмици Светског првенства против Србије у Русији, прелило се на понашање ван терена, а поново против Орлова на Мундијалу у Катару изазивао је хаос.
Гранит Џака - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Катар 2022
Провокација у режији Џаке? Обукао дрес Јашарија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала