- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина нема више кога да мобилише: Кључне Путинове поруке из Владивостока

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин обратио се на пленарној седници осмог Источног економског форума у Владивостоку. Руски лидер се осврнуо на најактуелнија питања – од сукоба у Украјини до будућих пројеката у земљи. Спутњик је сабрао кључне изјаве председника.
О насилној мобилизацији у Украјини
У Украјини се одвија присилна мобилизација, један талас за другим. Не знам кога могу више да мобилизују.
О украјинској контраофанзиви
Контраофанзива нема резултата, али су губици велики – 71.500 људи. Као да то уопште нису њихови људи. Поред тога, изгубили су 543 тенка и око 18.000 оклопних возила.
О добровољцима
У последњих шест-седам месеци 270.000 људи добровољно је потписало уговоре за службу у Оружаним снагама и добровољачким јединицама. У данашњим условима људи свесно иду у војску, свесни да ће на крају завршити на фронту. Наши људи, знајући шта их чека, знајући да могу да дају животе за отаџбину, да могу бити тешко рањени, ипак свесно иду на то, добровољно, штитећи интересе отаџбине.
Руски тенк у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Специјална операција у Украјини
Путин: Контраофанзива Кијева без резултата, Украјина изгубила 71.000 војника
О спреченом нападу на нуклеарни објекат
Током борби ФСБ је заробила неколико људи – део је ликвидиран, остали су заробљени. Испоставило се да је реч о диверзантској групи украјинских обавештајних служби. Током испитивања се испоставило следеће: имали су задатак да нанесу штету једној од наших нуклеарних електрана, да дигну у ваздух далековод с циљем да поремете рад електране. То није први такав покушај.
О турбуленцијама у свету
Последњих година се променила и наставља да се мења глобална економија, између осталог и због тога што неке земље, пре свега западне, уништавају систем финансијских, трговинских и економских односа које су и сами у великој мери стварали и градили.
Шири се простор за праву пословну сарадњу између земаља које не подлежу никаквим спољним притисцима, него следе своје националне интересе. Оне у први план свог рада и политике не стављају некакве актуелне политичке моменте, него промовисање сопствених пројеката.
О развоју Далеког истока
Убрзани развој далекоисточних региона је наш апсолутни приоритет у читавом 21. веку.
Наши планови су да повежемо гасоводе ‘Снага Сибира’ и ‘Сахалин-Хабаровск-Владивосток’, а затим да их укључимо у јединствени систем снабдевања земље гасом. То јест, да у суштини решимо… историјски, глобални задатак за нашу земљу – интегришемо гасно-транспортне мреже запада и истока Руске Федерације у једну целину.
До 2030. године производња течног природног гаса у арктичкој зони Русије требало би да се утростручи, на 64 милиона тона годишње… Наравно, то ће дати огроман допринос развоју наших северних региона, јачању технолошког суверенитета Русије.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
РУСИЈА
Путин: Запад уништава систем финансијских односа, глобална економија се мења
О сарадњи са Азијско-пацифичким регионом
Робна размена Русије и земаља Азијско-пацифичког региона прошле године је порасла за 13,7 одсто, а у првом полугодишту ове за још 18,3 одсто. Русија и наш Далеки исток отворени су за јачање трговинских и кооперативних веза.
О Илону Маску
Што се тиче приватног бизниса, Илона Маска, он је, несумњиво, изузетна особа. То треба признати и мислим да то цео свет признаје.
VIII Источни економски форум одржава се 10-13. септембра 2023. године у Владивостоку на територији кампуса Далекоисточног федералног универзитета (ДВФУ).
Спутњик је генерални медијски партнер форума.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
РУСИЈА
Путин: Маск је изузетан човек
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала