- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин и Ким отворили и осетљиве теме

© POOL / Уђи у базу фотографијаСастанак лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна и председника Русије Владимира Путина на космодрому "Восточни"
Састанак лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна и председника Русије Владимира Путина на космодрому Восточни - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
Након преговора у проширеном саставу, одржан је лични састанак Владимира Путина и Ким Џонг Уна, саопштила је прес служба Кремља.
Преговори двојице лидера трајали су више од два сата.
Састанак председника Русије Владимира Путина и лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна одржан је на космодрому „Восточни“ у Амурској области Русије.
Након састанка на космодрому је почела званична вечера у част доласка Ким Џонг Уна у Русију.
Односи Москве и Пјонгјанга не би требало да забрињавају друге земље, јер нису усмерени ни против кога, истакао је Песков, коментаришући састанак двојице лидера.
„Сва друга питања тичу се само наше две суверене земље и не би требало да буду предмет забринутости трећих држава, јер се наша сарадња одвија у корист народа наших двеју земаља, а не против било кога“, рекао је Песков за телевизију „Русија 1“.
„Северна Кореја је наш блиски сусед. И упркос било каквим коментарима или повицима споља, ми ћемо градити односе са нашим суседима на начин који је користан за нас и за наше суседе“, нагласио је он.
Он је додао да Русија задржава своју позицију у УН када су у питању санкције Северној Кореји, али то не може, не треба и неће бити препрека развоју руско-севернокорејских односа.
Он је истакао да се изградња односа између Русије и Северне Кореје такође се тиче осетљивих области, укључујући и војну.
Разговор је одржан у сали за састанке на првом спрату инжењерске зграде техничког комплекса космичког ракетног комплекса „Сојуз 2“. У преговорима су учествовали чланови делегација двеју земаља.
Председник Русије Владимир Путин и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун на космодрому Восточни - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
РУСИЈА
„Посета у важном тренутку“: Путин и Ким Џонг Ун на космодрому „Восточни“, одржан састанак делегација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала