- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

„Книнска кобра“ за Спутњик: Нервоза и срећа, туга и радост – за цео живот! /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПријем кошаркаша Србије
Пријем кошаркаша Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
Огњен Добрић, српски кошаркаш, на Светском првенству одушевио је својом дефанзивом и оставио изузетно јак утисак због чега је оправдано постао један од миљеника нације. Прве утиске по доласку у Београду, нови кошаркаш Виртуса изнео је за Спутњик.
Добрића је селектор Светислав Пешић промовисао у стартера на позицији крила и он је то вратио на сјајан начин, био је један од најважнијих шрафова екипе и веома је недостајао екипи у финалу против Немачке јер се повредио после свега два и по минута.
Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
Мундобаскет 2023
Какав пех за Србију – повреда Добрића /видео/
Ипак, жал за тиме је престала, Добрић, који носи надимак Книнска кобра због свог родног града и специфичног покрета левом руком прилико шута, са великим осмехом и поносом говорио је за Спутњик.
„Феноменалан осећај стварно. Знали смо да имамо подршку народа и целе државе, али сам био изненађен како су нас дочекали на аеродрому и овде. Пријатно сам изненађен и хвала им на томе“, са осмехом на лицу почео је разговор Огњен Добрић.
Доскорашњи кошаркаш Црвене звезде дебитовао је за репрезентацију 2019. године, међутим до сада није имао прилику да игра на Мундобаскету.
На свом првом Светском првенству стигао је до сребрне медаље, али на Филипинима није све било само бајка, већ је Огњен са саиграчима пролазио и тешке трнеутке јер је њихов пријатељ и саиграч Бориша Симанић два пута оперисан.

„Ово првенство је било турбулентно, помешана осећања нервозе и среће, туге и радости, али памтићу до краја живота. Ово је моје прво првенство са репрезентацијом и прва медаља, надам се да ће их бити још и да ће ова екипа остати што дуже на окупу. Никада нисам био у бољој, хомогенијој екипи и што се тиче атмосфере једна је од најбољих којој сам присуствовао. Надам се да ће ова екипа бити дуго на окупу и донети нацији још много радости“, поручио је Добрић за Спутњик.

Поред тога што је као кобра уједао Канађане у одбрани, блистао је Огњен и у нападу и показао је да му Светислав Пешић са разлогом верује.
ФИБА је пред финале са Неачке објавила текст о „ненајављеним српским ратницима“, а међу њима је управо био и нови кошаркаш Виртуса који је одушевио цео свет.
Када је ова сребрна, а заправо злата вредна екипа видела колико припадају једни другим и колико су сложни, пожелили су да остану што дуже заједно. Следећа важна станица за Орлове су Олимпијске игре у Паризу, а Огњен је обећао да ће тим дати све до себе да донесе медаљу.

„Не бих рекао ништа више од председника, медаља је сада ту, вратио се култ кошарке, људи сада желе трофеје, победе медаље, то желимо и ми. Трудићемо се свим силама да до те медаље дођемо“, поручио је за Спутњик сјајни Огњен Добрић.

Новак Ђоковић на балкону - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
СПОРТ
Новакове сузе из Београда обишле свет /видео/
Дочек кошаркаша, баскеташа и Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Мундобаскет 2023
Јокић славио са кошаркашима и Новаком у Београду /видео/
Дочек кошаркаша, баскеташа и Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Мундобаскет 2023
Дочек за памћење – хиљаде навијача на слављу кошаркаша, уз Новакове сузе и златне баскеташе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала