- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: САД су дволичне, неће нас учити како да живимо

© Михаил ТургиевЗграда амбасаде Русије у Вашингтону
Зграда амбасаде Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
Пратите нас
Оцене Сједињених Америчких Држава посете лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна Русији су дволичне, Москва ће сама одлучити са ким ће сарађивати, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
„САД немају никаквог права да нас уче како да живимо. Русија је одговорна нуклеарна држава, стални члан Савета безбедности Уједињених нација, способна је да самостално одлучује са ким ће сарађивати“, наводи се у објављеном коментару Антонова.
Дипломата је истакао да покушаји да се продуктиван и обострано користан руско-севернокорејски дијалог представи као фактор нестабилности у свету не изазивају само недоумицу, већ и одбацивање.

„Дволичност Вашингтона одавно не изненађује: Американци могу да шаљу оружје у 'горућу' тачку, односно, Украјину, а наша војно-техничка сарадња са иностраним земљама, по логици Беле куће је противзаконита. Штавише, нашим партнерима поново прете санкцијама“, објаснио је амбасадор.

Он је истакао да је време да Вашингтон одбаци своју политику санкција и размисли како да гради равноправне узајамне односе по принципу недељивости безбедности.
„Више неће бити могуће сачувати униполарну доминацију која је толико омиљена у званичним круговима“, закључио је Антонов.
Бела кућа је раније саопштила да Вашингтон помно прати посету лидера Северне Кореје Русији, обећавши да ће бити последица у случају напретка у преговорима о испоруци наоружања.
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун јуче се у Владивостоку састао са руским председником Владимиром Путином. Севернокорејски председник је у посети Русији први пут од 2019. године. У Русију је стигао својим оклопним возом. Ким Џонг Уна на путовању прате министар спољних послова Чое Сонг Хуи, шеф одељења за војну администрацију Централног комитета Радничке партије Парк Чонг Чон и заменик начелника централног војног комитета Ли Бјунг Чол.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Подкаст
Љубинка Милинчић: Тајни Путинов сусрет који застрашује Запад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала