- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска економија неуништива, упркос хиљадама ограничења: Руски амбасадор у САД о новим санкцијама

© Sputnik / Рамиль СитдиковМосковски међународни пословни центар "Москва Сити" на обали реке Москве
Московски међународни пословни центар Москва Сити на обали реке Москве - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе треба да схвате да нове санкције никуда не воде и да Москва неће одустати од заштите својих интереса, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов, коментаришући нови пакет америчких санкција.

„Увек ћемо чврсто бранити принципе равноправности и недељивости безбедности у међународним односима. Како су показали самити Русија-Африка, БРИКС и Г20, по том питању имамо доста присталица и истомишљеника“, рекао је Антонов на молбу да прокоментарише нови талас антируских мера, који је обухватио 24 лица и готово 150 компанија.

Према његовим речима, Вашингтон је поново покренуо санкције у нади да ће урушити руску економију.
Он је подсетио да је Русија већ изложена хиљадама једностраних ограничења, али ни то није помогло да се, упркос очекивањима Запада, њена привреда уништи.
„О тој чињеници која Западу није по вољи говоре не само актуелне процене Бретонвудских институција, већ и њихове даље прогнозе“, додао је амбасадор.
Антонов је закључио да чак и новинари блиски Белој кући гневно констатују да, без обзира на све покушаје блицкригова, руска економија чврсто стоји на својим ногама.
Претходно, Канцеларија за контролу страних средстава Министарства финансија САД саопштила је да је Вашингтон проширио санкције против Русије и на новом списку се налази више од 20 особа и неколико десетина компанија.
Председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден је у априлу на годину дана продужио налог којим се предвиђа могућност увођења нових санкција Русији. Ограничења предвиђају блокирање имовине на територији Сједињених Америчких Држава.
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
РУСИЈА
Председник Думе: Америка и Европска унија изгубиле трговински рат против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала