Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србија на јесен очекује 11-12 руских хеликоптера са Кипра

© Sputnik / Лола ЂорђевићБорбени хеликоптер Ми-35
Борбени хеликоптер Ми-35 - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Србија очекује на јесен испоруку 11 или 12 хеликоптера руске производње Ми-35 са Кипра, рекао је српски председник Александар Вучић.
Он је то изјавио у Нишу где је учествовао на приказу наоружања поводом обележавања Дана српског јединства, док су надлетали ловци МиГ-29 и хеликоптер Ми-35.
„То је наш летећи тенк. Чујете како звучи, има посебан звук. Од њега страх продире непријатељу до костију, када га чују, има другачији звук него ми-17 или Ми-8 или Н145, препознајете га на неколико километара. У октобру треба да стигне са Кипра 11-12 нових“, рекао је председник Србије а његове речи потврдили су и официри Генералштаба.
Он је подсетио и да је Београд делимично платио у Русији комплекс средстава за радиоелектронску борбу „Красуха“ и мобилни систем „Репелент“, али када је почела специјална операција руске војске у Украјини појавили су се проблеми са испоруком.
Председник је рекао да је Србија данас много снажнија и јача него што је до пре само неколико година била и наставиће да се развија, не само у војном смислу.
"Ускоро нам стиже нешто што је веома важно за опстанак Србије. Нешто много важно и мења позицију Србије", рекао је он.
Што се тиче наше војске како је рекао данас и претходне недеље добили смо значајна појачања у оруђу и оружју и тек ће тога бити.
"Настављамо да се развијамо, огроман новац улажемо, непропориционално велики у односу на нашу економску снагу. Али, ми смо једина војно неутрална земља у овом делу света, као и БиХ захваљујући Републици Српској", рекао је Вучић.
Прослава Дана српског јединства у Нишу - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
СРБИЈА
Имамо једну једину заставу и род којег се не стидимо – обележен Дан српског јединства у Нишу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала