Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српским младићима из Грачанице одређено задржавање, терете се за напад на службено лице

© Косово онлајн/јутјуб/скриншотГрачаница, полицијска станица
Грачаница, полицијска станица - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Двојици српских младића А. А. (24) и М. М. (19), на које су синоћ у Грачаници насрнули припадници тзв. косовске полиције, одређено је полицијско задржавање до 48 сати, а њима се на терет стављају два кривична дела - напад на службено лице и ометање службеног лица у вршењу дужности, сазнаје Косово онлајн.
Српски младићи се тренутно налазе у болници у Грачаници, с обзиром да су повређени током привођења од стране косовске полиције, наводи Косово онлајн.
На двојицу српских младића су синоћ, на очиглед мештана, у центру Грачанице на Косову и Метохији, насрнули припадници такозване косовске полиције јер је један од њих затражио да се казна за саобраћајни прекршај, у овом случају невезивања појаса, напише на српском језику.
Градоначелница општине Грачаница Љиљана Шубарић рекла је синоћ да је приликом привођења двојице српских младића, над једним од њих употребљена прекомерна сила од стране припадника косовске полиције.
„Један младић се и даље на посматрању и док не добијемо изјаву лекара не можемо да причамо о томе какво је његово здравствено стање. Од полиције нисмо добили никакав извештај, чека се одговор Регионалне истражне комисије. Народ је видно узнемирен“, рекла је синоћ Љиљана Шубарић.
Погледајте шта је о ситуацији на Косову ексклузивно за Спутњик рекао руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко:
Северна Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
СРБИЈА
„Народ је узнемирен, употребљена прекомерна сила“: Реакције на напад на српске младиће у Грачаници
Грачаница, полицијска станица - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
СРБИЈА
„Знаш ли ти где живиш“: Куртијеви полицајци претукли двојицу српских младића у центру Грачанице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала