- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Дубаију заплењено 13 тона дроге вредне милијарду долара /фото, видео/

© AFP 2023 / GIUSEPPE CACACEПоглед на Дубаи
Поглед на Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Уједињени Арапски Емирати осујетили су покушај кријумчарења 13 тона амфетаминског каптагона који изазива зависност, вредног више од милијарду долара, скривеног у пошиљци врата и украсних грађевинских панела, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
Полиција Дубаија саопштила је да је ухапсила шест особа које су биле део „међународног криминалног картела“ у, како је навела, једној од највећих операција шверца таблета каптагона на свету.
Пилуле су сакривене у 432 комада панела и више од 650 гвоздених и дрвених врата, саопштило је Министарство унутрашњих послова, додајући да је вађење таблета трајало данима.
„УАЕ су непробојна тврђава против сваке претње која има за циљ да угрози безбедност и благостање друштва Емирата“, навео је министар унутрашњих послова шеик Саиф бин Зајед ел Нахјан на друштвеној мрежи „Икс“.
Власти УАЕ заплениле су стотине хиљада таблета каптагона од 2019. године. У јуну ове године, царина Абу Дабија је саопштила да је запленила скоро 175.000 пилула од почетка 2019. до маја ове године, пренео је Танјуг.
Каптагон је првобитно био медицински производ који садржи синтетички стимуланс фенетилин. Иако се више не производи легално, фалсификовани лекови који носе назив каптагон редовно се заплењују на Блиском истоку, наводи Европски центар за праћење дрога и зависности од дрога.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала