- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина убацила Ким Џонг Уна у базу „Миротворац"

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаЛидер Северне Кореје Ким Џонг Ун током посете Владивостоку
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун током посете Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун се од 6. септембра налази у бази украјинског сајта „Миротворац“, а као образложење наводи се његово учешће у уценама нуклеарним оружјем, реализација илегалних ракетних и нуклеарних програма, као и сајбер криминал.
На ту вест реаговала је званична Москва, а заменик министра иностраних послова Русије Михаил Галузин казао је да је укључивање севернокорејског лидера у базу „Миротворца" још једна провокација кијевског режима и покушај да се сви застраше, изјавио је .
„То је још једна провокација кијевског режима, покушај да се сви застрашимо, али то је узалудан покушај као и све што ради сајт ‘Миротворац’ и они представници кијевског режима који стоје иза њега", рекао је он.
Сајт „Миротворац“ је познат је по скандалозним постовима у којима се објављују лични подаци руских и страних новинара, глумаца, политичара и свих оних који наводно представљају претњу националној безбедности Украјине. На списку су и они који су посећивали Крим, као и новинари који су имали акредитације Донбаса и извештавали са тог ратног подручја.
Оне који се нађу на том сајту украјински „Миротворац“ обично називају „сепаратистима“, „сарадницима терориста“, „антиукрајинским пропагандистима“, „агентима Кремља“ и сл.
УНИЦЕФ, Женева - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
РУСИЈА
Руски дипломата: УНИЦЕФ прикрива проблем укључивања деце у украјински сајт „Миротворац"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала