- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Селектора Хрватске у Сарајеву питали за Србију: „Наравно да навијам за Орлове“

© Фото : ФССДраган Стојковић Пикси и Златко Далић
Драган Стојковић Пикси и Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Златко Далић, селектор Хрватске, која је с њим на челу годинама у самом врху светског фудбала што потврђује сребро из Русије и бронза из Катара, поручио је на спортском симпозијуму „Симпосар“ одржаном у Сарајеву, да гаји симпатије према Србији.
Иако су Хрвати по резултатима далеко испред Орлова, Далић је поручио да Србија има подједнако добру групу фудбалера, али да јој увек нешто фали. Открио је да и да навија за Пиксијеву чету у дуелима са репрезентацијама с других континената.
„Србија има скоро подједнаку екипу као и ми, али јој нешто фали. Ми смо се добро посложили на свим нивоима и тада су почели да долазе резултати. Нормално је да навијам за репрезентације из региона, да навијам за Србију против Нигерије. Па, за кога бих требало да навијам?“, изјавио је Далић, чије речи су пренели хрватски и српски медији.
Вратио се у прошлост Далић када је једном његова изјава да ће навијати пре за Шкотску него за Србију погрешно протумачена. Те је одлучио да објасни о чему се тачно радило.
„Никада нисам лоше причао о Србији. Рекао сам једном приликом да их не желим у групи. Нормално је да желим Шкотску коју ћемо победити, а не Србију која је јака, у утакмици која доноси набој и све што иде уз то. Нисам тиме потценио Србију. Имају потенцијала, добре играче, али им фали још нешто“, додао је Златко.
Није Далић само Србију нахвалио, нахвалио је и свог колегу Драгана Стојковића Пиксија.
„Пикси је био фудбалски Бог, дивио сам му се као играчу. Кад смо се срели у Катару, изгрлили смо се и причали као да се знамо 100 година“, рекао је Далић, а пренео хрватски портал Индекс.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
СПОРТ
Рубин „истресао“ рубље за трилинг српских асова: „Добро дошли, пријатељи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала