- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Није искључено да је копање тунела до суда почело због доласка ФБИ

© Фото : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaПремијер Црне Горе Дритан Абазовић посматра прокопан тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду.
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић посматра прокопан тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду.  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
Пратите нас
Није искључено да је копање тунела од приватног стана у Његошевој улици у Подгорици до депоа Вишег суда почело због најаве доласка агената ФБИ у Црну Гору, рекао је црногорски премијер у техничком мандату Дритан Абазовић.
Абазовић је рекао да се почетак копања тунела временски уклапа у период након што је послат захтев америчком ФБИ да помогне у истрази убиства Душка Јовановића, оснивача „Дана“.
„Мислим да је то сумња коју не треба тек тако одбацити“, рекао је Абазовић.
Поновио је да би решавање убиства Душка Јовановића дало одговор на многа питања која се тичу организованог криминала у Црној Гори у последњих 20 година.
Абазовић је навео и да је лично спреман на полиграфско испитивање ако за тим има потребе. Поздравио је напоре истражних органа да открију одговорне за копање тунела.
„Управа полиција и Основно државно тужилаштво, од кад сам део овог система, никад нису спроводили ефикаснију истражну радњу“, истакао је Абазовић.
Казао је да је из депоа Вишег суда украдено више комада пиштоља, пушака...
„Нисам сигуран да је то главни мотив јер се оружје могло купити на црном тржишту“, истакао је Абазовић, преноси РТЦГ.
Црну Гору већ данима потреса случај „тунел“, јер је откривено да су за сада непознате особе прокопале тунел до депоа Вишег суда, у ком се чува доказни материјал из бројних предмета. Како се сумња, тунел је копало шест особа, а из депоа је нестало 19 комада ватреног оружја, док постоји опасност да су бројни докази у важним случајевима контаминирани.
Истражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао  бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.  - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
РЕГИОН
Инжењер за Спутњик: Како ископати тунел од 30 метара у центру града а да те нико не чује и не види
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала