- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Да је Новак Американац – имао би статуу у сваком граду“

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић је после 24. освојене Гренд слем титуле широм света прихваћен као најбољи у историји, али, познато је какав однос имају према њему. О томе је говорила и бивша француска тенисерка Марион Бартоли која је истакла да би Ноле имао статуу у сваком граду да је Американац.
Новак поносно истиче увек да је из Србије, а свестан је и он да би на њега гледали другачије да је из неке друге земље, што је већ и сам раније изјавио.
Сада се на то надовезала Бартоли.
„Добро знамо да је Новак Американац, са 24 Гренд слема, 39 мастерса, шест Завршних турнира, рекордом у броју недеља на првом месту, онај који је играо највише финала Гренд слемова, он би имао статуу у сваком граду. Није ово само зато што је Србин. То је веома мала земља која има изузетно бурну новију историју", рекла је Бартоли.
Подсетила је и на оне срамотне сцене из Аустралије.
„То је играч који је прошле године доспео на насловне стране због апсолутно невероватног догађаја. Отишло се даље од спортских страна. Да играч који је освојио највише титула буде избачен из земље и пре одласка био у притвору, ставили бисте га у Нетфликс серију, не бисмо веровали".
Многи стављају Новака у везу са дебатом за најбољег спортисту у историји, уз Мајкла Џордана и Мухамеда Алија.
„Може ли да уђе у дебате због резултата и чињенице да је побеђивао у три различите деценије? Да, али не у смислу популарности", каже Францускиња.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
Новак је наивно поверовао – а онда је његов пријатељ разоткрио систем: „Плаћају људе да навијају“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала