- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Појавио се нови непријатељ украјинске војске на бојном пољу

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска гарда у Мелитопољу
Руска гарда у Мелитопољу - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
Пратите нас
Промена времена у зони борбених дејстава на кишу и снег закомпликоваће борбена дејства, али ће се она наставити, изјавио је америчком листу „Волстрит џурнал“ војник из ваздушно-обавештајног батаљона Оружаних снага Украјине Александар Солоњко, а са њим се слаже и аналитичар ОСИНТ-а Брејди Африк.
„Ускоро ће нам киша отежати акције, а блато ће нам ограничити маневарске способности. Логистичке маршруте су и тако ограничене, а надаље ће бити још мање опција. Могућности ће бити сужене за оклопна возила“, рекао је Солоњко.
Војни експерти сматрају да ће у периоду од новембра до средине децембра, због лошег времена, бити изузетно тешко да се води офанзива помоћу западне технике.
Међутим, Африк истиче да ће свака значајна пауза у украјинској контраофанзиви учинити сложенијим напредовање и омогућити Оружаним снагама Русије да ојачају своје одбрамбене позиције.
Велика контраофанзива украјинске војске почела је у јуну 2023. године. Мелитопољ се сматра главним циљем украјинске офанзиве у Запорошкој области. Након освајања тог града, како су писали западни медији, украјинска војска може да „разреже“ руску војску, затвори копнени коридор на Крим и почне да врши офанзиву на полуострво.
Почетком септембра је командант оперативно-стратешке групе украјинске војске „Таврија“ Александар Тарнавски у интервјуу британском листу „Обзервер“ саопштио да би украјинска војска могла да пробије прву линију одбране руске војске у Запорошком правцу.
Вршилац дужности губернатора Запорошке области Евгеније Балицки је прошле недеље рекао да је веома напета ситуација у региону, као и да је руска војска напустила село Работино. Министарство одбране Русије је након тога саопштило да нема промена у тактичком положају руске војске.
Специјална војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Специјална операција у Украјини
Лидер Запорошке области: Имамо план – постаћемо стража Русије на Дњепру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала