- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нови инцидент на сиријском небу: Амерички дрон се опасно приближио руском Су-35

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-35 у пратњи авиона председника Русије на путу за Сирију
Вишенаменски ловац Су-35 у пратњи авиона председника Русије на путу за Сирију - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
Пратите нас
Дрон МК-9, међународне коалиције на челу са Сједињеним Државама, опасно се приближио ловцу Су-35, руских Ваздушно-космичких снага изнад Сирије, рекао је контраадмирал Вадим Кулит, заменик шефа Руског центра за мирење зараћених страна у Сирији.

„Дана 16. септембра у 11.05 на висини од око 6.700 метара дошло је до опасног приближавања беспилотне летелице МК-9 „коалиције“ и авиона Су-35 Ваздушно-космичких снага Русије, који је изводио планирани лет дуж северне границе Сирије. Руски пилот је, показујући висок степен професионализма, благовремено је предузео неопходне мере како би спречио судар“, рекао је он.

Кулит је саопштио да је коалиција прекршила протокол о деконфликтизацији у сиријском ваздушном простору.
„У области Танфа забележено је пет прекршаја пара ловаца Ф-35, пара ловаца Ф-16 и једне вишенаменске беспилотне летелице МК-1Ц“, додао је он.
Поред тога, према речима заменика начелника Централне војне команде, пет сиријских војника је рањено у нападу милитаната терористичке групе Нусра фронт (забрањене у Руској Федерацији) на владине положаје у провинцији Идлиб.
Нафтна рафинерија у близини града Рамлан на северу Сирије. - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
СВЕТ
Сирија тражи од Америке одштету за украдене нафтне ресурсе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала