- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић открио како је Јокић помогао Партизану: „Послао је поруку – одмах сам схватио и применио“

© Tanjug / Lynne SladkyМајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица
Мајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
Пратите нас
Жељко Обрадовић, без било какве сумње један је од најбољих кошаркашких тренера у Европи икада, али чак и он учи од других. Често је тренер Партизана истицао колико су му важни савети стручног штаба, али је за „Арену спорт“ открио да је слушао и свете Николе Јокића, српске НБА звезде.
Велики умови се препознају па су се тако препознали Жељко Обрадовић и Никола Јокић који су се срели прошле године током припрема репрезентације и Партизана.
Трофејни европски тренер препричао је како је протекао сусрет, а потом је открио и да је Јокић пратио његове семинаре.
„Ја сам био фасциниран Николом Јокићем, видео сам га прошле године када су биле припреме репрезентације и Партизан је био на припремама, па смо се случајно срели, питао сам га 'Никола, како си...'. Он је мени тада испричао да је гледао мој семинар из Опатије... Ја сам био пријатно изненађен. То довољно говори о Јокићу, не што је гледао мој семинар, он вероватно гледа и друге семинаре, он је гледао и Партизан, ја то знам“, рекао је Жељко Обрадовић.
Да гледа утакмице црно-белих Јокић је потврдио тако што је преко пријатеља послао поруку Обрадовићу, а прослављени тренер одмах је применио његов савет.
„Он је послао поруку преко једног пријатеља за један детаљ наше игре, да мисли да би нешто требало да урадимо. Ја сам то схватио и одмах сам применио. Треба веровати играчима, једном играчу као што је Никола Јокић не можеш да не верујеш. Невероватан је. Играч који је освојио НБА прстен, који већ три година игра на светском нивоу, њега треба послушати. Али понављам, тренер је тај који на крају одлучује и баш ме интересује шта би Јокић рекао на све ово што причам сад“, истакао је Обрадовић.
Трофејни кошаркашки стручњак говорио је о томе да радо гледа све НБА утакмице српског аса.
„Ја Николу Јокића обожавам да гледам. Ја се будим рано и гледао сам све његове утакмице и мислим да је он фантастичан играч. Његова брзина размишљања је нешто што је невероватно, његово предвиђање на терену не невероватна“, рекао је Обрадовић.
 Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СПОРТ
Нема мира сребрни Алекса: Уместо на одмору – у саставу Партизана
Милош Теодосић у дресу Србије против Летоније - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
Звезда пала пред Бајерном у драматичној завршници
Иван Паунић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
Србији су потребни момци без „ручне“: „Када видиш да један гине, не можеш да стојиш и да гледаш“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала