- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал званично признао – „Ђоковић је најбољи у историји“!

© AFP 2023 / Anne-Christine POUJOULATНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Само један дан након великог интервјуа за „Мовистар“, Рафаел Надал се још једном обрео у медијима у разговору за „Ас“. И сада је званично признао да је Ђоковић најбољи у историји.
Утисак је једно, бројке су друго.
А, бројке кажу да је Новак најбољи.
„Бројке су бројkе, статистика је неумољива и у том смислу Новак има боље бројке од мојих, то је неспорно. Немам довољно велики его да бих покушао да прикријем стварност или је представим другачијом. Ово је истина. Остало су укуси, инспирација, начин тумачења, да ли вам се један или други више допадају. Што се тиче титула, Ђоковић је најбољи у историји и ту нема шта да се расправља. Онда, као и увек, свако може да креира причу како жели, да подсети на велики број мојих повреда. Несрећа за мене је што ми је тело (било) у таквом стању, али и то је део спорта“, рекао је Надал.
Не осећа фрустрацију због тога што га је Новак престигао по броју Гренд слем титула.
„Честитам Ђоковићу на свему што постиже и то ми не изазива никакву фрустрацију. Рекао сам то кад сам био тенисер који је освојио највише слемова, говорио исто када смо били изједначени и кажем то сада када сам у заостатку. Нећу бити тај који покушава, кроз личну борбу, да пожели да буде оно што није. Шта јесте – јесте, шта није – није. Ово кажем задовољан свиме што сам урадио", додао је Рафа.
Узда се Шпанац у свог земљака Карлоса Алкараса.
„Карлос је донедавно био број један у свету. Иако је веома млад, тренутно је, практично, једини ривал Ђоковићу. Корак изнад осталих. Мој осећај је да кад он игра у 90 одасто случајева исход меча зависи од њега. У том смислу, оно што се десило на Вимблдону ме није изненадило. Реалност је да је фантастично за спорт и тенис да има неког попут њега, ко толико времена посвећује себи“, навео је Надал.
Наговсетио је да би могао да игра и после 2024. године коју је најавио као своју последњу. Све зависи како се ствари буду одвијале.
„Видећемо, мислим да ће ми то бити последња година. Уверен сам у то. У исто време, не знам. Шта може да се деси? Ако ствари буду добре, ако се физички осећам добро мој мозак обично добро ради. Такмичарски сам настројен и волим ово што радим, зашто бих се ограничавао? Не могу да кажем то 100 одсто. Мислим да ће следећа година бити моја последња, али да ли је то 100 одсто сигурно? Не могу то да кажем са сигурношћу, много ствари може да се деси. Да могу да се кладим, рекао бих да јесте", изјавио је Надал.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
СПОРТ
Новаково крунисање – 12 разлога зашто је најбољи свих времена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала