- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Завршен Фестивал духовно-документарног филма: Николају Бурљајеву признање за духовност на филму

© Фото : Уступљено СпутњикуЗавршен Фестивал духовно-документарног филма: Николају Бурљајеву признање за духовност на филму
Завршен Фестивал духовно-документарног филма: Николају Бурљајеву признање за духовност на филму - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
У Зајечару је завршен осми Фестивал духовно-документарног филма, а посебно признање за духовност на филму додељено је остварењу „Боже, осећам твоје приближавање“ руског глумца и режисера Николаја Петровича Бурљајева.
Овај фестивал, који се традиционално одржава у оквиру Фестивала хришћанске културе, привукао је пажњу заљубљеника у филм, уметност и духовност и пружио прилику да се дубље разуме духовна димензија хришћанске културе.
Његово преосвештенство епископ тимочки г. Иларион срдачно је захвалио свима који су већ осам година уназад несебично допринели организацији фестивала.
Фестивал духовно-документарног филма у Зајечару истиче се пажљивом селекцијом филмова који истражују различите аспекте духовности, религиозних уверења и дубоких животних тема.
© Фото : Уступљено СпутњикуПрилика да се дубље разуме духовна димензија хришћанске културе
Прилика да се дубље разуме духовна димензија хришћанске културе - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2023
Прилика да се дубље разуме духовна димензија хришћанске културе
Посетиоци су имали прилику да се упознају са остварењима из Италије, Ирана, Црне Горе, Србије и Русије.
Велимиру Мијовићу као представнику барског Српског културног друштва „Словољубве”, познатом по обнови светиња Српске православне цркве у Црној Гори и културно-просветној, добротворној и мисионарској делатности, уручена је захвалница за велики труд на очувању српског културног и националног идентитета.
Осим филмова, посетиоци су могли да присуствују промоцији стрип издања „Дневник о фестивалу“ професора Растка Ћирића, предавању и радионици „О православном иконопису“ Јелене Хинић и Горана М. Јанићијевића, представљању књиге „Александрија“ Филипа Фетија Даутовића на археолошком локалитету Феликс Ромулијана...
Фестивал хришћанске културе - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
КУЛТУРА
Фестивал хришћанске културе у Зајечару /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала