- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Откривено ко је копао тунел до црногорског суда?

© Фото : RTCG/PrintscreenЦрногорска полиција
Црногорска полиција - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Идентитет осумњичених за копање тунела до депоа Вишег суда у Подгорици је утврђен, полиција и тужилаштво дошли су до одређених сазнања која ће највероватније саопштити наредних дана, преносе црногорски медији.
У случају „Тунел“, када је до сада неидентификована група ископала тунел до судског депоа у ком се чувају докази из предмета, од зграде која се налази преко пута, нико до сада није ухапшен.
Министар правде Марко Ковач недавно је саопштио да је из зграде суда однето 19 комада ватреног оружја. Председник Вишег суда Борис Савић казао је да недостаје оружје из пет активних судских предмета.
Полиција је у Ботуну, у близини места где је пронађен комби за који се сумња да су га користили копачи тунела, и данас претраживала терен. На том месту су јуче пронађене рукавице, које су како верују истражитељи, користиле особе које су копале тунел до депоа Вишег суда, наводи РТЦГ.
Подгорички Дан тврди да црногорска полиција чека повратну информацију од колега из региона (у првом реду из Београда) о осумњиченима за копање тунела.
Овај црногорски медиј, позивајући се на сазнања из подгоричког тужилаштва, такође наводи да би ових дана јавности требало да буду саопштена имена осумњичених за копање тунела, јер је њихов идентитет утврђен.
Наводно су три особе из Србије биле део екипе која је копала. Према тим наводима, у полицији и тужилаштву знају и ко су њихови саучесници, али је неизвесно да ли ће они бити доступни надлежним органима Црне Горе или држава региона у којима се скривају, пошто су неки напустили Црну Гору одмах по објављивању информације да је тунел откривен.
Истрагом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, а до сада осумњичено је најмање девет особа, међу којима је и једна жена.
Истражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао  бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.  - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
РЕГИОН
Инжењер за Спутњик: Како ископати тунел од 30 метара у центру града а да те нико не чује и не види
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала