- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Први пут после 90 година: Српски патријарх служиo литургију у Зворнику

© Фото : Спутњику уступио РТРСПатријарх Порфирије служиo Свету архијерејску литургију у Зворнику и освештао новоизграђени Саборни храм Рођења Пресвете Богородице
Патријарх Порфирије служиo Свету архијерејску литургију у Зворнику и освештао новоизграђени Саборни храм Рођења Пресвете Богородице - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Његова светост патријарх српски Порфирије први је патријарх који je, након 90 година, служиo Свету архијерејску литургију у Зворнику.
Након тога, патријарх је освештао новоизграђени Саборни храм Рођења Пресвете Богородице.
Догађају су присуствовали бројни верници, председник Републике Српске Милорад Додик и председник Владе Радован Вишковић.
Председник Српске, који је кум храма, рекао је за РТРС да Зворник заслужује овакав храм, изразивши задовољство што је био у прилици да помогне градњу.
Додик је истакао да је патријарх српски носи снагу вере и велики морални и људски ауторитет, због чега је обожаван у народу.
Вишковић је рекао да сви храмови широм Српске означавају српско битисање на овим просторима и да је Зворник заслужио један овакав храм.
„Посебно сам почаствован што је патријарх данас у Зворнику. Ово је значајан дан за овај град“, поручио је премијер Српске.
Посета српског Патријарха Зворнику почела је синоћ доксологијом у храму Рођења Светог Јована Претече, где га је дочекао велики број верника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала