- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда одиграла спектакуларан пријатељски меч

© Sputnik / Лола Ђорђевић Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић
 Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Макабија са 109:112 у пријатељском мечу на турниру на Кипру. Играна су чак два продужетка и заиста се мора рећи да је ово био спектакуларан дуел, посебно када се има у виду да је у питњу припремни турнир.
После пораза од Бајерна из Минхена у финалу Мегента Купа, црвено-бели су уписали нови пораз. Овога пута, славио је израелски тим који са великим амбицијама улази у нову сезону.
Звезда је на Кипар отпутовала без лакше повређених Милоша Теодосића и Шабаза Нејпира, али су се тиму зато прикључили Дејан Давидовац и Мајк Тоби који је дебитовао на овом сусрету.
Немања Недовић је дао 23 поена, а шутирао је 5/10 за три поена.
Макаби је водио крајем регуларног дела, Немања Недовић се потом распуцао, погодио четири тројке и одвео дуел у продужетак. Али, после свега виђеног славио је Понос Израела. Нису помогле ни тројке Ханге на крају самог меча.
Звезда је много боље отворила меч, али се Макаби у другој деоници вратио, а после тога екипе су се углавном смењивале у вођству све до самог финиша. Израелски клуб је имао плус девет на пет минута до краја, а водио је и 80:75 на мање од два минута до завршетка, али је Звезда стигла до преокрета захваљујући везаним тројкама Немање Недовића.
Рокас Гедраитис код резултата 84:84 није погодио шут за три на 15 секунди до краја, а Макаби није искористио последњи напад, па је меч отишао у продужетак. Водио је Макаби 95:93, али је Јаго Сантос са два погођена бацања изједначио. У следећем нападу Макаби је направио офанзивни прекршај, а Звезда није искористила напад за победу, па се ушло у други продужетак.
Макаби је на минут и 45 пре краја другог продужетка повео 107:100, али је тројком Адама Ханге Звезда стигла на минус два седам секунди пре краја, међутим није искористила последњи напад у ком је евентуалном тројком могла и до трећег продужетка.
Најефикаснији код српског тима су били Немања Недовић и Лука Митровић са по 23 поена. Рокас Гедраитис је додао 22, а двоцифрен је био и Адам Ханга са 13 поена. На другој страни Бонзи Колсон је имао 18, Роман Соркин 17, а Вејд Болдвин 15 поена.
Следећи дуел на овом турниру црвено-бели играју против Жалгириса, а овај меч је на програму у суботу од 15.45.
Трофеј АБА Суперкуп - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
СПОРТ
Чије хале пуне српски клубови
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала